In a lion's clothes - images and stories about the Senegalese lion dance

Projektinformation

Allmän beskrivning

Leijonan vaatteissa on tiedettä ja taidetta yhdistävä projekti, jonka keskiössä on senegalilainen simb-leijonatanssiperinne. Simb-esityksissä yhdistyy musiikki, tanssi ja teatteri sekä näyttävät puvut ja kasvomaalaukset osittain ennalta harjoitelluksi ja osittain improvisoiduksi esityskokonaisuudeksi, jossa oma roolinsa on myös yleisöllä. Joskus esityksiin sisältyy vaarallisiakin temppuja kuten tulennielentää, lasinsiruissa tanssimista tai tulisilla hiilillä kävelyä. Päärooli on kuitenkin aina tanssilla ja sitä säestävillä rytmeillä ja lauluilla.

Projektin tavoitteena on dokumentoida ja tutkia simb-perinnettä Senegalissa yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa sekä selvittää sen historiaa ja merkityksiä nykykulttuurissa. Tavoitteena on avata näkökulmia siihen, miten taiteilijat tulkitsevat perinnettä tämän päivän urbaaneissa ympäristöissä ja miten nykypäivän mediakuvasto vaikuttaa tähän perinteiseen esitysmuotoon ja sen esittäjiin.

Projektin aineistot tuotetaan osallistavan etnografian keinoin, yhteistyössä senegalilaisten leijonatanssijoiden ja muusikoiden kanssa. Näin nostetaan esille esiintyjien näkemyksiä heidän omasta perinteestään. Aineistoa hyödynnetään tutkimustekstien lisäksi kangastaideteoksissa, valokuvissa ja dokumenttivideossa, jotka tuodaan esille laajemmalle yleisölle näyttelyn muodossa.
Kort titelIn a lion's clothes
StatusPågående
Gällande start-/slutdatum01/11/2015 → …

Vetenskapsgrenar

 • 6131 Teater, dans, musik, övrig scenkonst
 • Vartija

  Seye, E., 23 sep 2019

  Forskningsoutput: Icke-textbaserad outputDigitala eller visuella produkterKonst i samproduktionPeer review

 • In a Lion’s Clothes

  Seye, E., 2017, Dance, Senses, Urban Contexts: Proceedings of the 29th Symposium of the ICTM Study Group on Ethnochoreology, July 9–16, 2016, Retzhof Castle, Styria, Austria. Stepputat, K. (red.). Graz: Shaker , s. 276-282 7 s.

  Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskaplig

 • Chasing Lions

  Elina Seye (!!Speaker)

  7 mar 2018

  Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation