IQ FORM - Ohjaus- ja arviointijärjestelmän kehittäminen virtuaaliyliopistoa varten

Projektinformation

Beskrivning

IQ FORM on Helsingin yliopiston Kasvatustieteen laitoksen ja Tietojenkäsittelytieteen laitoksen yhteistyönä aloittama oppimisen laadun arviointi- ja tukijärjestelmän kehittämisprojekti. Projektissa on luotu vuorovaikutteinen palautejärjestelmä, IQ Form -ohjelmisto, jolle on ominaista tietojenkäsittelytieteen uusien älykkäiden tekniikoiden hyödyntäminen oppimisprosessin tukena. IQ Form on yksi Suomen virtuaaliyliopiston opintojen ohjaukseen ja tukemiseen liittyvistä kehittämishankkeista ja sitä rahoittaa opetusministeriö. IQ Form -järjestelmä koostuu kahdesta itsenäisesti toimivasta osasta, jotka ovat toteutukseltaan verkkopohjaisia ja oppijoiden käyttäytymisen mukaan dynaamisesti muotoutuvia. IQ Learn -järjestelmä lisää opiskelijan itsetuntemusta ja antaa tietoa strategisten oppimistaitojen kehittämiseen. IQ Team on suunnattu opiskelijaryhmälle. Sen avulla opiskelija voi arvioida toimintaansa ryhmän jäsenenä ja opiskelijat yhdessä voivat tarkastella ryhmänsä toimivuutta. IQ Team tarjo aa myös sosiaalisen tilan ja toimintamahdollisuudet, joissa yhteisöllinen tiedonrakentaminen virtuaalisesti on tuettua ja tavoitteellista.
    StatusSlutfört
    Gällande start-/slutdatum01/01/200131/12/2005

Vetenskapsgrenar

• 516 Pedagogik

Forskningsresultat

Supporting students to develop collaborative learning skills in technology-based environments

Nevgi, A., Virtanen, P. & Niemi, H., 2006, I : British Journal of Educational Technology. 37, 6, s. 937-947 11 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Towards collaboration and joint-regulated learning in Web-based environments

Niemi, H., Virtanen, P. & Nevgi, A., 2005, Lifelong e-learning - bringing e-learning close to lifelong learning and working life: a new period of uptake : proceedings of the EDEN 2005 Annual Conference, Helsinki University of Technology, Lifelong Learning Institute TKK Dipoli, Finland, 20-23 June, 2005. Budapest: European Distance and E-Learning Network, s. 85-90 6 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragVetenskapligPeer review

Foreword

Niemi, H., 2003, IQ Team - more together. Helsinki: University of Helsinki, s. 3

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review