Luku- ja kirjoitustaidon opetuksen ja oppimisen koulutusohjelma

Projektinformation

Beskrivning

LUKILOKI on 15 op laajuinen luku- ja kirjoitustaitoon keskittyvä opettajien täydennyskoulutus. Opetushallituksen rahoittama koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajille ja erityisopettajille.

Tavoitteena on antaa opettajille valmiuksia ja menetelmiä luku- ja kirjoitustaidon oppimiseen ja opetukseen sekä taitojen tukemiseen. Erityisesti kiinnitetään huomiota motivaatiotekijöihin ja osaamisen arviointiin sekä luku- ja kirjoitustaidon haasteisiin lukivaikeuden, S2-opetuksen ja monikielisyyden näkökulmista.

LUKILOKI rakentuu monipuoliseen ohjattuun ja itsenäiseen työskentelyyn verkkoympäristössä. Voit opiskella kokonaisuuden kokonaan verkon kautta. Lisäksi tarjolla on lähikoulutuspäiviä seuraavilla paikkakunnilla: Jyväskylä, Helsinki, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa. Koulutukseen sisältyy kaikille yhteinen koulutusosio, eri koulutusasteiden opetuksen kehittämiseen kohdistuvat osiot sekä vapaavalintaisia osioita.

Hankkeen toimijoilla on vankka kokemus opettajien perus- ja täydennyskoulutuksesta, oppikirjatuotannosta ja alan tutkimuksesta. Koulutuksen järjestää Jyväskylän yliopisto yhteistyössä Niilo Mäki Instituutin kanssa.
Kort titelLUKILOKI
AkronymLUKILOKI