Projektinformation

Beskrivning

Ruokaa käsittelevä julkinen puhe keskittyy enenevässä määrin huoleen syömisen eettisyydestä ja kestävyydestä. Hankkeen tarkoituksena on tuoda eettisen ja poliittisen syömisen tutkimusta lähemmäs kulttuurisosiologiaa, ja pyrkiä siten ymmärtämään ruoankulutusta ohjaavia makuja ja niiden kytkentöjä eettisiin kysymyksiin. Tutkimus kokoaa yhteen hajanaiset tulokset syömisen perusteluista luoden koherenttia kulinaarisen pääoman teoriaa.

Hankkeessa kehitetään globaalisti hyödynnettävää kulinaarisen pääoman teoriaa käyttämällä kyselyitä, haastattelu- ja etnografisia aineistoja ympäri maailman (mm. Suomi, Tanska, Iso-Britannia ja Japani).
Kort titelRuokapääoma
StatusPågående
Gällande start-/slutdatum01/08/2020 → …

Vetenskapsgrenar

  • 5141 Sociologi