Sampsa Holopainen (Redaktör), Juha Kuokkala (Redaktör), Janne Saarikivi (Redaktör), Susanna Virtanen (Redaktör)

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi eller special utgåvaVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Tämä artikkelikokoelma on koottu professori Ulla-Maija Forsbergin (s. 2.8.1960) 60-vuotispäivän kunniaksi. Teos sisältää oppilaiden kollegoiden tieteellisiä artikkeleita Ulla-Maija Forsbergin uraan ja tuotantoon liittyvistä aiheista. Mukaan mahtuu myös kollegoiden muisteluita uran varrelta.

Tieteellisten artikkeleiden teemat kuvastavat osaltaan Forsbergin oman tuotannon laaja-alaisuutta ja monipuolisuutta: mukana on runsaasti uralilaista etymologiaa ja äännehistoriaa käsitteleviä artikkeleita, samoin muut uralilaisten kielten historia-aiheet ja useimmat uralilaiset kielet ovat edustettuina. Erityisesti Ulla-Maijalle läheisiä obinugrilaisia kieliä käsitellään eri näkökulmista: joukkoon mahtuu mm. mansin kielen äännehistoriaa, hantin murteiden vertailua, mansin uudissanoja ja hantin informaatiorakennetta. Myös Forsbergin pitkäaikainen kiinnostuksen kohde M. A. Castrénin tuotanto esittäytyy hantin kielen näkökulmasta.
Originalspråkmångspråkig
UtgivningsortHelsinki
FörlagSuomalais-Ugrilainen Seura
Antal sidor432
ISBN (tryckt)978-952-7262-19-1
ISBN (elektroniskt)978-952-7262-20-7
StatusPublicerad - 13 aug 2020
MoE-publikationstypC2 Redigerade böcker

Publikationsserier

NamnSuomalais-Ugrilaisen Seuran Toimituksia = Mémoires de la Société Finno-Ougrienne
FörlagSuomalais-Ugrilainen Seura
Volym275
ISSN (tryckt)0355-0230

Vetenskapsgrenar

• 6121 Språkvetenskaper

Citera det här

Holopainen, S., Kuokkala, J., Saarikivi, J., & Virtanen, S. (Red.) (2020). Ёмас сымыӈ нэ̄кве во̄ртур э̄тпост самын патум: Scripta miscellanea in honorem Ulla-Maija Forsberg. (Suomalais-Ugrilaisen Seuran Toimituksia = Mémoires de la Société Finno-Ougrienne; Vol. 275). Suomalais-Ugrilainen Seura.