COVID-19-kriisin haitallisten vaikutusten ehkäiseminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti: Valtioneuvoston COVID19 -tiedepaneelin vastaukset valmisteluryhmän kysymyksiin

Tiina Laatikainen, Olli Vapalahti, Mirjam Kalland, Jouni Välijärvi, Minna Huotilainen, Christina Salmivalli, Ahti Salo, Heikki Hiilamo, Susan Kuivalainen, Elina Pekkarinen, Jyrki Niemi, Juuso Välimäki, Markku Ollikainen

Forskningsoutput: Bok/rapportBeställd rapport

Sammanfattning

Valtioneuvoston kanslia asetti 22.4.2020 COVID-19-tiedepaneelin tukemaan valtiosihteeri Martti Hetemäen johtamaa valmisteluryhmää koronaviruskriisin haitallisten vaikutusten arviointiin ja ehkäisyyn sekä tehtyjen toimenpiteiden purkuun ja Suomen jälleenrakennukseen liittyvissä kysymyksissä. Tiedepaneeli asetettiin toimikaudelle 22.4.–31.5.2020. Tiedepaneelin tehtävänä oli auttaa valmisteluryhmää tutkittuun tietoon perustuen arvioimaan ja ennakoimaan COVID-19-kriisiin liittyviä ja siitä seuraavia vaikutuksia sosiaalisen, terveydellisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden sekä yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan resilienssin näkökulmista. Paneeli muodostettiin seuraavien alojen asiantuntijoista: kansanterveystieteet, koulutuspolitiikka, käyttäytymistiede (ml. psykologia), resilienssi, sosiaalipolitiikka, talouspolitiikka, sekä ympäristö- ja ilmastotieteet. Valtioneuvoston kanslia asetti paneelin jäsenet Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanetin, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry:n ja Suomalaisen Tiedeakatemian esitysten perusteella. Lisäksi valtioneuvosto täydensi tiedepaneelia kolmella asiantuntijalla.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagValtioneuvoston kanslia
Antal sidor115