Kaiku

Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo

Forskningsoutput: Icke-textbaserad outputArtefaktKonst i samproduktion

Sammanfattning

A lengthy poem in Finnish and German, where the two languages dealing with human phylogenesis are mirroring each other throughout the text. The writer read the poem on tape with selected music fragments, and Yost Wächter performed the poem with this collage in Bahnhof am Schaan, Liechtenstein in Hasena's performance series "9 Vorträge für die Kunst". The original tape is published in CD format by HASENA, Dalvazza, 1998.
Originalspråkmångspråkig
UtgivningsortLiechtenstein
FörlagHASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr
Utgivningsformatcd
StatusPublicerad - 1995
MoE-publikationstypF2 Offentligt partiellt förverkligande av ett konstverk

Vetenskapsgrenar

• 999 Övriga

Citera det här

Knuuttila, S. (Författare). (1995). Kaiku: Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo. Artefakt, Liechtenstein: HASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr.
@misc{d7b8ead12b014a18af86d3d6edb9ca0b,
title = "Kaiku: Ihminen v{\"a}rin{\"a}n{\"a} sis{\"a}lt{\"a} ulos ja takaisin, M{\"o}biuksen nauhan muotoinen runo",
abstract = "Suomen- ja saksankielinen runoelma {"}Kaiku{"}, k{\"a}sittelee ihmisen fylogeneesi{\"a}, julkaistu HASENAn performanssisarjan {"}9 Vortr{\"a}ge f{\"u}r die Kunst{"} katalogissa VELENO 38; nimi on siin{\"a} (virheellisesti) {"}Kaikku{"}. Kirjoittaja luki tekstin ja yhdisti sen musiikkiin 30 min. {\"a}{\"a}ninauhaksi, jonka s{\"a}est{\"a}m{\"a}n{\"a} Yost W{\"a}chter luki runon 25.2.1995 Liechtensteinin vanhalla asemalla (Bahnhof am Schaan). Editoitu {\"a}{\"a}nite julkaistiin CD-muodossa HASENAn toimesta 1998 (Dalvazza, Sveitsi).",
keywords = "999 {\"O}vriga, lyriikka, kaksikielisyys, tekstin visuaalisuus, {\"a}{\"a}ni-improvisaatio, performanssi, kansainv{\"a}linen yhteisty{\"o}, saksan kieli, lyrics, bilingualism, visual text, voice improvisation, performance, international cooperation, German language",
author = "Sirkka Knuuttila",
year = "1995",
language = "m{\aa}ngspr{\aa}kig",
publisher = "HASENA Institut f{\"u}r (den) fliessenden Kunstverkehr",
address = "Tyskland",

Knuuttila, S, Kaiku: Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo, 1995, Artefakt, HASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr, Liechtenstein.
Kaiku : Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo. Knuuttila, Sirkka (Författare). 1995. Liechtenstein : HASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr.

Forskningsoutput: Icke-textbaserad outputArtefaktKonst i samproduktion

TY - ADVS

T1 - Kaiku

T2 - Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo

AU - Knuuttila, Sirkka

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Suomen- ja saksankielinen runoelma "Kaiku", käsittelee ihmisen fylogeneesiä, julkaistu HASENAn performanssisarjan "9 Vorträge für die Kunst" katalogissa VELENO 38; nimi on siinä (virheellisesti) "Kaikku". Kirjoittaja luki tekstin ja yhdisti sen musiikkiin 30 min. ääninauhaksi, jonka säestämänä Yost Wächter luki runon 25.2.1995 Liechtensteinin vanhalla asemalla (Bahnhof am Schaan). Editoitu äänite julkaistiin CD-muodossa HASENAn toimesta 1998 (Dalvazza, Sveitsi).

AB - Suomen- ja saksankielinen runoelma "Kaiku", käsittelee ihmisen fylogeneesiä, julkaistu HASENAn performanssisarjan "9 Vorträge für die Kunst" katalogissa VELENO 38; nimi on siinä (virheellisesti) "Kaikku". Kirjoittaja luki tekstin ja yhdisti sen musiikkiin 30 min. ääninauhaksi, jonka säestämänä Yost Wächter luki runon 25.2.1995 Liechtensteinin vanhalla asemalla (Bahnhof am Schaan). Editoitu äänite julkaistiin CD-muodossa HASENAn toimesta 1998 (Dalvazza, Sveitsi).

KW - 999 Övriga

KW - lyriikka

KW - kaksikielisyys

KW - tekstin visuaalisuus

KW - ääni-improvisaatio

KW - performanssi

KW - kansainvälinen yhteistyö

KW - saksan kieli

KW - lyrics

KW - bilingualism

KW - visual text

KW - voice improvisation

KW - performance

KW - international cooperation

KW - German language

UR - http://www.diehasena.ch/

M3 - Artefakt

PB - HASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr

CY - Liechtenstein

Knuuttila S (Författare). Kaiku: Ihminen värinänä sisältä ulos ja takaisin, Möbiuksen nauhan muotoinen runo Liechtenstein: HASENA Institut für (den) fliessenden Kunstverkehr. 1995.