Etunimikirja: suomalaiset nimitrendit 2000-luvulla

Forskningsoutput: Bok/rapportBokAllmänheten

Sammanfattning

Tiesitkö, että suomalaisilla on käytössään jo yli 120 000 erilaista etunimeä ja että nimimäärä on yli kaksinkertaistunut vain muutamassa vuosikymmenessä? Millaisia ovat nimenannon trendit 2000-luvulla?Helmi, Siiri, Väinö... Viime vuosina moni lapsi on saanut uusvanhan nimen noin sadan vuoden takaa. Suosittuja ovat myös kansainväliset nimet, kuten Erin ja Noel. Nimenantomme on huomattavasti aiempaa yksilöllisempää: yhä useampi lapsi saa erikoisen, jopa vanhempien itse keksimän etunimen. Lisäksi maahanmuuttajien nimet ovat monipuolistaneet nimistöämme.Etunimikirja kertoo, miltä suomalaisten etunimet näyttävät tänä päivänä. Teoksessa esitellään myös suomenruotsalaisten, saamelaisten ja muiden kielivähemmistöjen etunimiä sekä muun Euroopan ja Yhdysvaltojen nimimuoteja. Lisäksi kirjassa kerrotaan suomalaisesta nimipäiväkulttuurista ja nimilaista.Minna Saarelma-Paukkala on nimistöntutkimuksen dosentti ja Helsingin yliopiston almanakkatoimiston johtaja. Vuodesta 2010 lähtien hän on vastannut suomalaisen nimipäiväkalenterin ylläpidosta.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki