Finsk skadeståndsrätt i nordiskt perspektiv: En introduktion

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Sammanfattning

Denna bok är skriven som en introduktion till finsk skadeståndsrätt. I boken behandlas de olika villkoren för skadestånd; ansvarsgrund, orsaks samband och ersättningsgill skada, samt principerna för fördel-ning och jämkning av ansvaret. Eftersom skadeståndsrätten ganska långt, men inte helt, följer samma principer i hela Norden, tar boken i viss mån ett nordiskt perspektiv. Bokens målgrupp är de som inte ännu har hunnit bekanta sig med skadeståndsrätt och önskar få en första introduktion till ämnet.
Ellen Eftestøl-Wilhelmsson är professor i civil- och handelsrätt vid Helsingfors universitet och professor II vid Universitetet i Oslo.
Bokserien Juridikens grunder är avsedd för alla som är intresserade av juridik och juridiska frågor.
Originalspråksvenska
UtgivningsortHelsinki