Food associated listeriosis, yersiniosis, and botulism: new DNA-based methods for studying the infection routes, controlling the spread and assessing the risks in food production

Hannu Korkeala, Kristiina Asplund, Tiina Autio, Johanna Björkroth, Maria Fredriksson-Ahomaa, Sanna Hellström, Sebastian Hielm, Eija Hyytiä, Katri Jalava, Tiina Korte, Miia Lindström, Janne Lundén, Annukka Markkula, Mari Nevas, Maria Miettinen, Leena Oksa, Anja Siitonen, Saija Hallanvuo, Susanna Lukinmaa, Teemu RinttiläMikael Skurnik, Saija Kiljunen, Maria Pajunen, Lotta Söderholm

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskaplig

Bidragets titel på inmatningsspråkElintarvikeperäinen listerioosi, yersinioosi ja botulismi: uudet molekyyligeneettiset menetelmät taudinaiheuttajien infektioreittien selvittämisessä, leviämisen torjumisessa ja elintarviketuotannon riskien kartoittamisessa
Originalspråkengelska
Titel på gästpublikationSYTTY Finnish Research Programme on Environmental Health 1998-2001 : Results
RedaktörerSoile Juuti, Heli Leinonen
Antal sidor10
UtgivningsortKuopio
FörlagFinnish Research Programme on Environmental Health
Utgivningsdatum2002
Sidor276-285
ISBN (tryckt)951-97981-3-7
StatusPublicerad - 2002
MoE-publikationstypB2 Del av bok eller annan forskningsbok

Publikationsserier

NamnPublications of the Finnish Research Programme on Environmental Health - SYTTY
FörlagFinnish Research Programme on Environmental Health, SYTTY
Nummer1/2002
ISSN (tryckt)1456-1654

Vetenskapsgrenar

  • 413 Veterinärvetenskap
  • Listeria monocytogenes
  • Yersinia enterocolitica
  • Clostridium botulinum
  • Yersinia pseudotuberculosis
  • elintarvikehygienia
  • bakteerit
  • elintarvikkeet
  • listerioosi
  • yersinioosi
  • botulismi
  • ruokamyrkytys
  • elintarviketuotanto
  • molekyyligenetiikka
  • tutkimusmenetelmät
  • riskit

Citera det här