Food associated listeriosis, yersiniosis, and botulism: new DNA-based methods for studying the infection routes, controlling the spread and assessing the risks in food production

Hannu Korkeala, Kristiina Asplund, Tiina Autio, Johanna Björkroth, Maria Fredriksson-Ahomaa, Sanna Hellström, Sebastian Hielm, Eija Hyytiä, Katri Jalava, Tiina Korte, Miia Lindström, Janne Lundén, Annukka Markkula, Mari Nevas, Maria Miettinen, Leena Oksa, Anja Siitonen, Saija Hallanvuo, Susanna Lukinmaa, Teemu RinttiläMikael Skurnik, Saija Kiljunen, Maria Pajunen, Lotta Söderholm

    Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskaplig

    Bidragets titel på inmatningsspråkElintarvikeperäinen listerioosi, yersinioosi ja botulismi: uudet molekyyligeneettiset menetelmät taudinaiheuttajien infektioreittien selvittämisessä, leviämisen torjumisessa ja elintarviketuotannon riskien kartoittamisessa
    Originalspråkengelska
    Titel på gästpublikationSYTTY Finnish Research Programme on Environmental Health 1998-2001 : Results
    RedaktörerSoile Juuti, Heli Leinonen
    Antal sidor10
    UtgivningsortKuopio
    FörlagFinnish Research Programme on Environmental Health
    Utgivningsdatum2002
    Sidor276-285
    ISBN (tryckt)951-97981-3-7
    StatusPublicerad - 2002
    MoE-publikationstypB2 Del av bok eller annan forskningsbok

    Publikationsserier

    NamnPublications of the Finnish Research Programme on Environmental Health - SYTTY
    FörlagFinnish Research Programme on Environmental Health, SYTTY
    Nummer1/2002
    ISSN (tryckt)1456-1654

    Vetenskapsgrenar

    • 413 Veterinärvetenskap
    • Listeria monocytogenes
    • Yersinia enterocolitica
    • Clostridium botulinum
    • Yersinia pseudotuberculosis
    • elintarvikehygienia
    • bakteerit
    • elintarvikkeet
    • listerioosi
    • yersinioosi
    • botulismi
    • ruokamyrkytys
    • elintarviketuotanto
    • molekyyligenetiikka
    • tutkimusmenetelmät
    • riskit

    Citera det här