Forskningsoutput: Bok/rapportBok

Sammanfattning

Vuosisataisesta yhteisestä historiasta huolimatta Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston välille syntyi virallista yhteistyötä vasta 1980-luvulla. Sittemmin tuo yhteistyö on tiivistynyt asteittain yhä virallisemmaksi ja rakenteellisemmaksi kumppanuudeksi, jossa osapuolet ovat löytäneet toisensa strategisen tason kumppaneina "avauduttuaan" seudullisten sidosryhmiensä suuntaan.

Tämä tutkimus on ensimmäinen kokonaisesitys kaupungin ja yliopiston monialaisesta yhteistyöstä. Sen keskeisimpiä hankkeita ovat viimeisen 20 vuoden aikana olleet Helsingin tiedepuiston synnyttäminen, yliopiston kampusalueiden kaavoittaminen ja rakennuttaminen, yhteisen aikuis- ja täydennyskoulutustoiminnan organisoiminen, kaupunkitutkimus ja kaupunkitutkimusprofessuurit, yliopiston 350-vuotisjuhlavuosi 1990 sekä Helsingin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2000. Tutkimus kuvaa yhteistyöhankkeiden syntyä, historiallista kehittymistä ja merkitystä laajemman kumppanuuden osana sekä suhteessa laajempiin Helsingin seudun toimijaverkostoihin.

Tutkimus osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun yliopistojen alueellisen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tehtävistä sekä kaupunkien ja kansallisvaltion suhteesta Suomessa 2000-luvulla.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsingin kaupungin tietokeskus
FörlagHelsingin kaupunki, tietokeskus
VolymTutkimuskatsauksia 2004:5
Antal sidor112
ISBN (tryckt)952-473-373-0
StatusPublicerad - nov 2004
MoE-publikationstypC1 Separata vetenskapliga böcker

Publikationsserier

NamnHelsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia
FörlagHelsingin kaupunki, tietokeskus
Nr.5
Volym2004
ISSN (tryckt)1455-7266

Citera det här

Aniluoto, A. (2004). Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston yhteistyön kehittyminen kumppanuudeksi: Helsingin kaupunkin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia 2005:5. (Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimuskatsauksia; Vol. 2004, Nr. 5). Helsingin kaupungin tietokeskus: Helsingin kaupunki, tietokeskus.