Sateenkaariperheiden lapset keskenään usein eriarvoisessa perimystilanteessa

Forskningsoutput: Bok/rapportBeställd rapport

Sammanfattning

Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagSuomen Lakimiesliitto
VolymLakimiesblogi
StatusPublicerad - 30 okt 2016
MoE-publikationstypD4 Publicerad utvecklings- eller forskningsrapport eller studie

Vetenskapsgrenar

• 513 Juridik
  • 6160 Övriga humanistiska vetenskaper

Citera det här

@book{fe3dbe46bbf64c32ad252045a0534290,
title = "Sateenkaariperheiden lapset kesken{\"a}{\"a}n usein eriarvoisessa perimystilanteessa",
abstract = "Lawyers shoud be better educated on the special topics that queer people face with willwriting and inheritance arrangements / Juristien apua kaivattaisiin lesbojen ja homojen perimysasioissa yh{\"a} useammin. Lesbo- ja homov{\"a}est{\"o} vanhenee ja vaurastuu muun v{\"a}est{\"o}n tavoin. Sateenkaariperheiden m{\"a}{\"a}r{\"a} kasvaa jatkuvasti, samoin perheiss{\"a} kasvatettavien lasten ja heid{\"a}n vanhempiensa lukum{\"a}{\"a}r{\"a}. Sateenkaariperheiden lapset ovat kuitenkin usein kesken{\"a}{\"a}n eriarvoisessa perimystilanteessa ep{\"a}tasa-arvoistavien perint{\"o}verokategorioiden vuoksi.",
keywords = "513 Oikeustiede, 6160 Muut humanistiset tieteet",
author = "Antu Sorainen",
note = "Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:",
year = "2016",
month = "10",
day = "30",
language = "suomi",
volume = "Lakimiesblogi",
publisher = "Suomen Lakimiesliitto",
address = "Suomi",

Sorainen, A 2016, Sateenkaariperheiden lapset keskenään usein eriarvoisessa perimystilanteessa. vol. Lakimiesblogi, Suomen Lakimiesliitto, Helsinki .

Sateenkaariperheiden lapset keskenään usein eriarvoisessa perimystilanteessa. / Sorainen, Antu.

Helsinki : Suomen Lakimiesliitto, 2016.

Forskningsoutput: Bok/rapportBeställd rapport

TY - BOOK

T1 - Sateenkaariperheiden lapset keskenään usein eriarvoisessa perimystilanteessa

AU - Sorainen, Antu

N1 - Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:

PY - 2016/10/30

Y1 - 2016/10/30

N2 - Lawyers shoud be better educated on the special topics that queer people face with willwriting and inheritance arrangements / Juristien apua kaivattaisiin lesbojen ja homojen perimysasioissa yhä useammin. Lesbo- ja homoväestö vanhenee ja vaurastuu muun väestön tavoin. Sateenkaariperheiden määrä kasvaa jatkuvasti, samoin perheissä kasvatettavien lasten ja heidän vanhempiensa lukumäärä. Sateenkaariperheiden lapset ovat kuitenkin usein keskenään eriarvoisessa perimystilanteessa epätasa-arvoistavien perintöverokategorioiden vuoksi.

AB - Lawyers shoud be better educated on the special topics that queer people face with willwriting and inheritance arrangements / Juristien apua kaivattaisiin lesbojen ja homojen perimysasioissa yhä useammin. Lesbo- ja homoväestö vanhenee ja vaurastuu muun väestön tavoin. Sateenkaariperheiden määrä kasvaa jatkuvasti, samoin perheissä kasvatettavien lasten ja heidän vanhempiensa lukumäärä. Sateenkaariperheiden lapset ovat kuitenkin usein keskenään eriarvoisessa perimystilanteessa epätasa-arvoistavien perintöverokategorioiden vuoksi.

KW - 513 Oikeustiede

KW - 6160 Muut humanistiset tieteet

M3 - Tutkimusraportti

VL - Lakimiesblogi