Perintöverotus muuttui – sateenkaariväki kaipaa osaavia lakimiehiä

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelProfessionell

Sammanfattning

Perintö- ja lahjaveron uudistus saattaa johtaa siihen, että ihmiset haluavat tehdä yhä enemmän testamenttien ja elinaikana annettujen lahjojen kautta perintösuunnittelua. Näissä tulisi olla tarkkana, etteivät lakimiehet huomaamattaan edistä piilosyrjintää siinä miten he neuvovat niitä asiakkaitaan, joiden elämä ei noudata tavanomaisena pidettyä ydinperhekaavaa.
Originalspråkfinska
TidskriftLakimiesblogi
Antal sidor2
StatusPublicerad - 14 feb 2017
MoE-publikationstypD1 Artikel i en branschtidskrift

Vetenskapsgrenar

• 513 Juridik
  • 6160 Övriga humanistiska vetenskaper

Citera det här

@article{81b45df54b8347298351663fb0ff2014,
title = "Perint{\"o}verotus muuttui – sateenkaariv{\"a}ki kaipaa osaavia lakimiehi{\"a}",
abstract = "Sateenkaariperheet ja muut ep{\"a}tavanomaisissa suhteissa el{\"a}v{\"a}t ihmiset kuten valtaosa lesboista ja homoista kaipaavat nyt p{\"a}tevi{\"a} juristeja auttamaan heit{\"a} testamentti- ja perint{\"o}asioissa.",
keywords = "513 Oikeustiede, Inheritance tax, Queer Wills, inheritance tax, Inheritance and sexualities, law reforms, Queer Law, will-writing, lawyers, same-sex marriage, 6160 Muut humanistiset tieteet, Queer Inheritance, Wills and Inheritance, LGBTQ, Gender Studies",
author = "Antu Sorainen",
note = "Bio: Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:",
year = "2017",
month = "2",
day = "14",
language = "suomi",
journal = "Lakimiesblogi",
publisher = "Suomen Lakimiesliitto",

Perintöverotus muuttui – sateenkaariväki kaipaa osaavia lakimiehiä. / Sorainen, Antu.

I: Lakimiesblogi, 14.02.2017.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelProfessionell

TY - JOUR

T1 - Perintöverotus muuttui – sateenkaariväki kaipaa osaavia lakimiehiä

AU - Sorainen, Antu

N1 - Bio: Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:

PY - 2017/2/14

Y1 - 2017/2/14

N2 - Sateenkaariperheet ja muut epätavanomaisissa suhteissa elävät ihmiset kuten valtaosa lesboista ja homoista kaipaavat nyt päteviä juristeja auttamaan heitä testamentti- ja perintöasioissa.

AB - Sateenkaariperheet ja muut epätavanomaisissa suhteissa elävät ihmiset kuten valtaosa lesboista ja homoista kaipaavat nyt päteviä juristeja auttamaan heitä testamentti- ja perintöasioissa.

KW - 513 Oikeustiede

KW - Inheritance tax