Johdatus sumerin kieleen

Forskningsoutput: Bok/rapportBok

Sammanfattning

Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa.

Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagSuomen itämainen seura
Utgåva1
Antal sidor423
ISBN (tryckt)978-951-9380-91-9
StatusPublicerad - 16 okt 2017
MoE-publikationstypE2 Populärvetenskaplig monografi

Publikationsserier

NamnSuomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja
FörlagSuomen Itämainen Seura
Nr.44
Volym2017
ISSN (tryckt)0359-7938

Vetenskapsgrenar

  • 6121 Språkvetenskaper

Citera det här

Sahala, A. J. A. (2017). Johdatus sumerin kieleen. (1 red.) (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; Vol. 2017, Nr. 44). Helsinki: Suomen itämainen seura.
Sahala, Antti Juha Aleksi. / Johdatus sumerin kieleen. 1 red. Helsinki : Suomen itämainen seura, 2017. 423 s. (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; 44).
@book{99269b7047bd4b59841f67d9e8cebe02,
title = "Johdatus sumerin kieleen",
abstract = "Johdatus sumerin kieleen on ensimm{\"a}inen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa l{\"a}hes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa t{\"a}m{\"a}n yhteen muinaisen maailman t{\"a}rkeimmist{\"a} kulttuurikielist{\"a}. Puhuttuna kielen{\"a} sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka j{\"a}lkeen se palveli l{\"a}hes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenp{\"a}{\"a}kirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sek{\"a} siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja k{\"a}{\"a}nn{\"o}sharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan k{\"a}ytt{\"a}misen itseopiskeluun. Harjoituksista ja k{\"a}{\"a}nn{\"o}steht{\"a}vist{\"a} suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja h{\"a}n pystyy my{\"o}s ymm{\"a}rt{\"a}m{\"a}{\"a}n valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstej{\"a}.",
keywords = "6121 Kielitieteet",
author = "Sahala, {Antti Juha Aleksi}",
year = "2017",
month = "10",
day = "16",
language = "suomi",
isbn = "978-951-9380-91-9",
series = "Suomen It{\"a}maisen Seuran suomenkielisi{\"a} julkaisuja",
publisher = "Suomen it{\"a}mainen seura",
number = "44",
address = "Suomi",
edition = "1",

}

Sahala, AJA 2017, Johdatus sumerin kieleen. Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja, nr. 44, vol. 2017, 1 uppl, Suomen itämainen seura, Helsinki.

Johdatus sumerin kieleen. / Sahala, Antti Juha Aleksi.

1 red. Helsinki : Suomen itämainen seura, 2017. 423 s. (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; Vol. 2017, Nr. 44).

Forskningsoutput: Bok/rapportBok

TY - BOOK

T1 - Johdatus sumerin kieleen

AU - Sahala, Antti Juha Aleksi

PY - 2017/10/16

Y1 - 2017/10/16

N2 - Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.

AB - Johdatus sumerin kieleen on ensimmäinen suomeksi laadittu sumerin oppikirja. Se johdattaa lukijansa lähes 5000 vuotta menneisyyteen ja tutustuttaa tämän yhteen muinaisen maailman tärkeimmistä kulttuurikielistä. Puhuttuna kielenä sumeri kuoli arviolta 1700eaa., jonka jälkeen se palveli lähes kahden vuosituhannen ajan jokseenkin samankaltaista tarkoitusta muinaisessa Mesopotamiassa kuin latina keskiaikaisessa Euroopassa. Kirja avaa oven nuolenpääkirjoituksen saloihin ja tutustuttaa lukijan sumerin kielioppiin sekä siihen liittyviin tutkimusongelmiin. Erilaiset kielioppi- ja käännösharjoituksen ratkaisuineen tukevat niin keskeisen sanaston, kirjoitusmerkkien kuin kieliopinkin omaksumista ja mahdollistavat kirjan käyttämisen itseopiskeluun. Harjoituksista ja käännöstehtävistä suoriuduttuaan lukijalla on tarvittavat tiedot muinais- ja uussumerilaisten kuninkaallisten kirjoitusten tulkitsemiseen piirroskopioista ja hän pystyy myös ymmärtämään valmiiksi translitteroituja keskivaikeita kaunokirjallisia tekstejä.

KW - 6121 Kielitieteet

M3 - Kirja

SN - 978-951-9380-91-9

T3 - Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja

BT - Johdatus sumerin kieleen

PB - Suomen itämainen seura

CY - Helsinki

ER -

Sahala AJA. Johdatus sumerin kieleen. 1 red. Helsinki: Suomen itämainen seura, 2017. 423 s. (Suomen Itämaisen Seuran suomenkielisiä julkaisuja; 44).