Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Sammanfattning

Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys venäjän kielen rakenteesta ja sen tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti venäjän kielen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, mutta se voi avata uusia näkökulmia myös niille, jotka opiskelevat venäjän kieltä lähinnä käytännön tarpeita silmällä pitäen. Äännejärjestelmän ja kieliopin lisäksi kirjassa esitellään venäjän kielen historiaa, sananmuodostusta, semantiikkaa, pragmatiikkaa, tyylioppia, puhekieltä ja murteita. Kaikki keskeiset käsitteet annetaan sekä suomen että venäjän kielellä. Koska kirjan tarkoituksena on toimia myös hakuteoksena, on loppuun liitetty aihepiireittäin luokiteltu kirjallisuusluettelo, suomalaisten ja venäläisten termien hakemistot, henkilöhakemisto, translitterointiohjeet ja venäjän kieleen liittyviä Internet-osoitteita.
    Originalspråkfinska
    UtgivningsortHelsinki