Kansainvälisyys ja paikalliskehittäminen: Selvitys kansainvälisistä Leader-hankkeista 2007-2013

Forskningsoutput: Bok/rapportBeställd rapportProfessionell

Sammanfattning

Maa- ja metsätalousministeriön tilaamassa selvityksessä tarkasteltiin kansainvälistä yhteistyötä (Transnationa Cooperation, TNC) ja TNC -hankkeita, joita toteutettiin osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader-toimintatapaa ohjelmakaudella 2007–2013. Kansainvälisyys on yksi EU:n maaseutupolitiikan mukaisen Leader-toimintatavan kantavista periaatteista. Sen tavoitteena on saada uutta tietoa ja kehittämisideoita sekä oppia vastavuoroisesti toisten toimijoiden ja jäsenvaltioiden kokemuksista. Selvityksessä tarkasteltiin kansainvälisen yhteistyön toimeenpanoa, tuloksia, vaikuttavuutta, hyviä käytäntöjä sekä kehittämistarpeita liittyen erityisesti kansainvälisen yhteistyön tukemiseen ja neuvontaan.
Originalspråkfinska
UtgivningsortMikkeli
FörlagRuralia-instituutti
Antal sidor78