Kenttätutkimuksen antia buddhalaisesta luostarista, osa 1

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskaplig

Sammanfattning

Dokumentoin kolmessa peräkkäisessä katsauksessa kenttätutkimustani Kandyn Malwatta Vihāran luostarista Sri Lankassa. Keskityn kolmeen teemaan: jälleentapaamisen kokemuksiin, buddhalaisen filosofian ja singalilaisen kulttuurin väliseen suhteeseen sekä munkkiudesta luopumisen syihin. Tulin jälleen kerran vakuuttuneeksi kenttätutkimuksen ylivertaisuudesta myös uskontotieteessä. Vasta kentällä, havainnoidessaan ja keskustellessaan buddhalaisten munkkien kanssa, buddhalaisuuden tutkija saa laajemman ja perusteellisemman ymmärryksen buddhalaisuudesta filosofiana ja uskontona.
Originalspråkfinska
TidskriftTieteessä tapahtuu
Volym37
Utgåva2
Sidor (från-till)41-43
Antal sidor3
ISSN0781-7916
StatusPublicerad - 21 mar 2019
MoE-publikationstypB1 Artikel i en vetenskaplig tidskrift

Vetenskapsgrenar

  • 614 Teologi

Citera det här

@article{b63d9928767a48c6b70a3cc2e0c8564d,
title = "Kentt{\"a}tutkimuksen antia buddhalaisesta luostarista, osa 1",
abstract = "Dokumentoin kolmessa per{\"a}kk{\"a}isess{\"a} katsauksessa kentt{\"a}tutkimustani Kandyn Malwatta Vihāran luostarista Sri Lankassa. Keskityn kolmeen teemaan: j{\"a}lleentapaamisen kokemuksiin, buddhalaisen filosofian ja singalilaisen kulttuurin v{\"a}liseen suhteeseen sek{\"a} munkkiudesta luopumisen syihin. Tulin j{\"a}lleen kerran vakuuttuneeksi kentt{\"a}tutkimuksen ylivertaisuudesta my{\"o}s uskontotieteess{\"a}. Vasta kent{\"a}ll{\"a}, havainnoidessaan ja keskustellessaan buddhalaisten munkkien kanssa, buddhalaisuuden tutkija saa laajemman ja perusteellisemman ymm{\"a}rryksen buddhalaisuudesta filosofiana ja uskontona.",
keywords = "614 Teologia, uskontotiede, kentt{\"a}tutkimus, tutkimus, buddhalaisuus, Sri Lanka",
author = "Rene Gothoni",
year = "2019",
month = "3",
day = "21",
language = "suomi",
volume = "37",
pages = "41--43",
journal = "Tieteess{\"a} tapahtuu",
issn = "0781-7916",
publisher = "Tieteellisten seurain valtuuskunta",
number = "2",

}

Kenttätutkimuksen antia buddhalaisesta luostarista, osa 1. / Gothoni, Rene.

I: Tieteessä tapahtuu, Vol. 37, Nr. 2, 21.03.2019, s. 41-43.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskaplig

TY - JOUR

T1 - Kenttätutkimuksen antia buddhalaisesta luostarista, osa 1

AU - Gothoni, Rene

PY - 2019/3/21

Y1 - 2019/3/21

N2 - Dokumentoin kolmessa peräkkäisessä katsauksessa kenttätutkimustani Kandyn Malwatta Vihāran luostarista Sri Lankassa. Keskityn kolmeen teemaan: jälleentapaamisen kokemuksiin, buddhalaisen filosofian ja singalilaisen kulttuurin väliseen suhteeseen sekä munkkiudesta luopumisen syihin. Tulin jälleen kerran vakuuttuneeksi kenttätutkimuksen ylivertaisuudesta myös uskontotieteessä. Vasta kentällä, havainnoidessaan ja keskustellessaan buddhalaisten munkkien kanssa, buddhalaisuuden tutkija saa laajemman ja perusteellisemman ymmärryksen buddhalaisuudesta filosofiana ja uskontona.

AB - Dokumentoin kolmessa peräkkäisessä katsauksessa kenttätutkimustani Kandyn Malwatta Vihāran luostarista Sri Lankassa. Keskityn kolmeen teemaan: jälleentapaamisen kokemuksiin, buddhalaisen filosofian ja singalilaisen kulttuurin väliseen suhteeseen sekä munkkiudesta luopumisen syihin. Tulin jälleen kerran vakuuttuneeksi kenttätutkimuksen ylivertaisuudesta myös uskontotieteessä. Vasta kentällä, havainnoidessaan ja keskustellessaan buddhalaisten munkkien kanssa, buddhalaisuuden tutkija saa laajemman ja perusteellisemman ymmärryksen buddhalaisuudesta filosofiana ja uskontona.

KW - 614 Teologia

KW - uskontotiede

KW - kenttätutkimus

KW - tutkimus

KW - buddhalaisuus

KW - Sri Lanka

M3 - Katsausartikkeli

VL - 37

SP - 41

EP - 43

JO - Tieteessä tapahtuu

JF - Tieteessä tapahtuu

SN - 0781-7916

IS - 2

ER -