Metropolialueen talouskasvun alustat -kurssin loppuraportti 16.1. 2017

Juho Eemeli Kiuru (Redaktör), Heli Johanna Ponto (Redaktör)

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi eller special utgåvaProfessionell

Sammanfattning

Tässä Helsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitoksen ”Metropolialueen talouskasvun alustat” -kurssilla toteutetussa kurssiraportissa tutkitaan Petikon ja Variston muodostamaa kaupan ja pienteollisuuden keskittymää Länsi-Vantaalla. Tutkimus on toteutettu osana ”Metropolialueen innovatiivisen kasvun alustat: Yrittäjien ja rahoittajien näkökulma II”-projektia. Petikko-Varisto valikoitui tutkimusalueeksi Vantaan kaupungin elinkeinopalveluiden tietotarpeista kyseistä aluetta kohtaan. Valmistuttuaan 1970-luvulla Petikko-Varisto oli koko maan johtavia kaupan, erityisesti huonekalukaupan, keskittymiä. Kuten tutkimusraporttimmekin osoittaa, uusien kauppakeskusten myötä Petikko-Variston merkitys kaupankäynnin kohteena on kuitenkin pienentynyt huomattavasti.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagHelsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitos
Antal sidor57