Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice

Nina Robbins (Redaktör), Suzie Thomas (Redaktör), Anna Wessman (Redaktör), Minna Tuominen (Redaktör)

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Museologia – siltana teorian ja käytännön välissä

Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.
Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)
Originalspråkengelska
Titel på gästpublikationMuseology – A Bridge Between Theory and Practice
FörlagHelsinki University Press
Status!!In preparation - 31 jan 2020
MoE-publikationstypA3 Del av bok eller annan forskningsbok

Citera det här

Robbins, N., Thomas, S., Wessman, A., & Tuominen, M. (Red.) (2020). Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. Manuskript förbereds. I Museology – A Bridge Between Theory and Practice Helsinki University Press.
Robbins, Nina (Redaktör) ; Thomas, Suzie (Redaktör) ; Wessman, Anna (Redaktör) ; Tuominen, Minna (Redaktör). / Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press, 2020.
@inbook{66415a58dc0f4b9ab41d2c4633c2fb45,
title = "Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice",
abstract = "Museologia – siltana teorian ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n v{\"a}liss{\"a}Suunnittelemme Helsingin yliopiston museologian oppiaineessa uutta museologian kirjaa. Kirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} nelj{\"a} p{\"a}{\"a}lukua ja kaksikymment{\"a}kahdeksan artikkelia. Kirjoittajina on Suomen museokent{\"a}ll{\"a} toimivia museoammattilaisia ja museoalan tutkijoita. Kirjan p{\"a}{\"a}luvut noudattavat museologian oppiaineen runkoa. Ensimm{\"a}isess{\"a} osassa k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi museoprofessiota ja siihen vaikuttavia teoreettisia suuntauksia. Mukana on artikkeleita johtajuudesta, elinik{\"a}isest{\"a} oppimisesta sek{\"a} katsaukset suomalaisen ja skandinaavisen museologian vaiheisiin. Toisessa p{\"a}{\"a}luvussa paneudumme kokoelman hallinnan ja kokoelmien kehitt{\"a}misen haasteisiin, niihin keinoihin, joiden avulla museokokoelmat s{\"a}ilyv{\"a}t merkityksellisin{\"a} my{\"o}s tulevaisuudessa. Kolmas luku kertoo tapauskohtaisesti erilaisista yleis{\"o}ty{\"o}n mahdollisuuksista. Museot ovat viime vuosina kehitt{\"a}neet uusia keinoja tavoittaa erilaisia yleis{\"o}j{\"a} ja luvussa esitell{\"a}{\"a}n t{\"a}m{\"a}n ty{\"o}n tuloksia. Nelj{\"a}nness{\"a} luvussa kirjoittajat nostavat esille museoty{\"o}h{\"o}n olennaisesti kuuluvan eettisen keskustelun. Museoiden on nyt ja tulevaisuudessa osattava vastata kysymyksiin repatriaatioista, oikeudenmukaisista esitt{\"a}misen tavoista tai kokoelmaesineiden alkuper{\"a}st{\"a}. Kirjamme on ensimm{\"a}inen englanninkielinen kokonaisuus suomalaisesta museologiasta, n{\"a}in se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan ja esittelee Suomen museoissa vallitsevia k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a} mahdollisimman monelle. Kirjan artikkelit ovat sek{\"a} vertaisarvioituja, akateemisia tekstej{\"a} ett{\"a} museoammattilaisten kokemuspohjaan perustuvia k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n kuvauksia. Toivomme, ett{\"a} kirjamme tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan sek{\"a} kotimaassa ett{\"a} muualla. Kirjamme l{\"a}htee vuoden 2020 alussa HUPin (Helsinki University Press) kautta vertaisarviointiin ja tiedotamme sen vaiheista kev{\"a}{\"a}n kuluessa.Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)",
author = "Nina Robbins and Suzie Thomas and Anna Wessman and Minna Tuominen",
year = "2020",
month = "1",
day = "31",
language = "English",
booktitle = "Museology – A Bridge Between Theory and Practice",
publisher = "Helsinki University Press",
address = "Finland",

Robbins, N, Thomas, S, Wessman, A & Tuominen, M (red) 2020, Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. i Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press.

Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. / Robbins, Nina (Redaktör); Thomas, Suzie (Redaktör); Wessman, Anna (Redaktör); Tuominen, Minna (Redaktör).

TY - CHAP

T1 - Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice

A2 - Robbins, Nina

A2 - Thomas, Suzie