Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice

Nina Robbins (Redaktör), Suzie Thomas (Redaktör), Anna Wessman (Redaktör), Minna Tuominen (Redaktör)

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Museologia – siltana teorian ja käytännön välissä

Suunnittelemme Helsingin yliopiston museologian oppiaineessa uutta museologian kirjaa. Kirja sisältää neljä päälukua ja kaksikymmentäkahdeksan artikkelia. Kirjoittajina on Suomen museokentällä toimivia museoammattilaisia ja museoalan tutkijoita. Kirjan pääluvut noudattavat museologian oppiaineen runkoa. Ensimmäisessä osassa käydään läpi museoprofessiota ja siihen vaikuttavia teoreettisia suuntauksia. Mukana on artikkeleita johtajuudesta, elinikäisestä oppimisesta sekä katsaukset suomalaisen ja skandinaavisen museologian vaiheisiin. Toisessa pääluvussa paneudumme kokoelman hallinnan ja kokoelmien kehittämisen haasteisiin, niihin keinoihin, joiden avulla museokokoelmat säilyvät merkityksellisinä myös tulevaisuudessa. Kolmas luku kertoo tapauskohtaisesti erilaisista yleisötyön mahdollisuuksista. Museot ovat viime vuosina kehittäneet uusia keinoja tavoittaa erilaisia yleisöjä ja luvussa esitellään tämän työn tuloksia. Neljännessä luvussa kirjoittajat nostavat esille museotyöhön olennaisesti kuuluvan eettisen keskustelun. Museoiden on nyt ja tulevaisuudessa osattava vastata kysymyksiin repatriaatioista, oikeudenmukaisista esittämisen tavoista tai kokoelmaesineiden alkuperästä. Kirjamme on ensimmäinen englanninkielinen kokonaisuus suomalaisesta museologiasta, näin se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan ja esittelee Suomen museoissa vallitsevia käytäntöjä mahdollisimman monelle. Kirjan artikkelit ovat sekä vertaisarvioituja, akateemisia tekstejä että museoammattilaisten kokemuspohjaan perustuvia käytännön kuvauksia. Toivomme, että kirjamme tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan sekä kotimaassa että muualla. Kirjamme lähtee vuoden 2020 alussa HUPin (Helsinki University Press) kautta vertaisarviointiin ja tiedotamme sen vaiheista kevään kuluessa.

Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.
Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)
Originalspråkengelska
Titel på gästpublikationMuseology – A Bridge Between Theory and Practice
FörlagHelsinki University Press
Status!!In preparation - 31 jan 2020
MoE-publikationstypA3 Del av bok eller annan forskningsbok

Citera det här

Robbins, N., Thomas, S., Wessman, A., & Tuominen, M. (Red.) (2020). Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. Manuskript förbereds. I Museology – A Bridge Between Theory and Practice Helsinki University Press.
Robbins, Nina (Redaktör) ; Thomas, Suzie (Redaktör) ; Wessman, Anna (Redaktör) ; Tuominen, Minna (Redaktör). / Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press, 2020.
@inbook{66415a58dc0f4b9ab41d2c4633c2fb45,
title = "Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice",
abstract = "Museologia – siltana teorian ja k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n v{\"a}liss{\"a}Suunnittelemme Helsingin yliopiston museologian oppiaineessa uutta museologian kirjaa. Kirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} nelj{\"a} p{\"a}{\"a}lukua ja kaksikymment{\"a}kahdeksan artikkelia. Kirjoittajina on Suomen museokent{\"a}ll{\"a} toimivia museoammattilaisia ja museoalan tutkijoita. Kirjan p{\"a}{\"a}luvut noudattavat museologian oppiaineen runkoa. Ensimm{\"a}isess{\"a} osassa k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi museoprofessiota ja siihen vaikuttavia teoreettisia suuntauksia. Mukana on artikkeleita johtajuudesta, elinik{\"a}isest{\"a} oppimisesta sek{\"a} katsaukset suomalaisen ja skandinaavisen museologian vaiheisiin. Toisessa p{\"a}{\"a}luvussa paneudumme kokoelman hallinnan ja kokoelmien kehitt{\"a}misen haasteisiin, niihin keinoihin, joiden avulla museokokoelmat s{\"a}ilyv{\"a}t merkityksellisin{\"a} my{\"o}s tulevaisuudessa. Kolmas luku kertoo tapauskohtaisesti erilaisista yleis{\"o}ty{\"o}n mahdollisuuksista. Museot ovat viime vuosina kehitt{\"a}neet uusia keinoja tavoittaa erilaisia yleis{\"o}j{\"a} ja luvussa esitell{\"a}{\"a}n t{\"a}m{\"a}n ty{\"o}n tuloksia. Nelj{\"a}nness{\"a} luvussa kirjoittajat nostavat esille museoty{\"o}h{\"o}n olennaisesti kuuluvan eettisen keskustelun. Museoiden on nyt ja tulevaisuudessa osattava vastata kysymyksiin repatriaatioista, oikeudenmukaisista esitt{\"a}misen tavoista tai kokoelmaesineiden alkuper{\"a}st{\"a}. Kirjamme on ensimm{\"a}inen englanninkielinen kokonaisuus suomalaisesta museologiasta, n{\"a}in se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan ja esittelee Suomen museoissa vallitsevia k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}j{\"a} mahdollisimman monelle. Kirjan artikkelit ovat sek{\"a} vertaisarvioituja, akateemisia tekstej{\"a} ett{\"a} museoammattilaisten kokemuspohjaan perustuvia k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n kuvauksia. Toivomme, ett{\"a} kirjamme tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan sek{\"a} kotimaassa ett{\"a} muualla. Kirjamme l{\"a}htee vuoden 2020 alussa HUPin (Helsinki University Press) kautta vertaisarviointiin ja tiedotamme sen vaiheista kev{\"a}{\"a}n kuluessa.Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)",
author = "Nina Robbins and Suzie Thomas and Anna Wessman and Minna Tuominen",
year = "2020",
month = "1",
day = "31",
language = "English",
booktitle = "Museology – A Bridge Between Theory and Practice",
publisher = "Helsinki University Press",
address = "Finland",

}

Robbins, N, Thomas, S, Wessman, A & Tuominen, M (red) 2020, Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. i Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press.

Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. / Robbins, Nina (Redaktör); Thomas, Suzie (Redaktör); Wessman, Anna (Redaktör); Tuominen, Minna (Redaktör).

Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press, 2020.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

TY - CHAP

T1 - Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice

A2 - Robbins, Nina

A2 - Thomas, Suzie

A2 - Wessman, Anna

A2 - Tuominen, Minna

PY - 2020/1/31

Y1 - 2020/1/31

N2 - Museologia – siltana teorian ja käytännön välissäSuunnittelemme Helsingin yliopiston museologian oppiaineessa uutta museologian kirjaa. Kirja sisältää neljä päälukua ja kaksikymmentäkahdeksan artikkelia. Kirjoittajina on Suomen museokentällä toimivia museoammattilaisia ja museoalan tutkijoita. Kirjan pääluvut noudattavat museologian oppiaineen runkoa. Ensimmäisessä osassa käydään läpi museoprofessiota ja siihen vaikuttavia teoreettisia suuntauksia. Mukana on artikkeleita johtajuudesta, elinikäisestä oppimisesta sekä katsaukset suomalaisen ja skandinaavisen museologian vaiheisiin. Toisessa pääluvussa paneudumme kokoelman hallinnan ja kokoelmien kehittämisen haasteisiin, niihin keinoihin, joiden avulla museokokoelmat säilyvät merkityksellisinä myös tulevaisuudessa. Kolmas luku kertoo tapauskohtaisesti erilaisista yleisötyön mahdollisuuksista. Museot ovat viime vuosina kehittäneet uusia keinoja tavoittaa erilaisia yleisöjä ja luvussa esitellään tämän työn tuloksia. Neljännessä luvussa kirjoittajat nostavat esille museotyöhön olennaisesti kuuluvan eettisen keskustelun. Museoiden on nyt ja tulevaisuudessa osattava vastata kysymyksiin repatriaatioista, oikeudenmukaisista esittämisen tavoista tai kokoelmaesineiden alkuperästä. Kirjamme on ensimmäinen englanninkielinen kokonaisuus suomalaisesta museologiasta, näin se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan ja esittelee Suomen museoissa vallitsevia käytäntöjä mahdollisimman monelle. Kirjan artikkelit ovat sekä vertaisarvioituja, akateemisia tekstejä että museoammattilaisten kokemuspohjaan perustuvia käytännön kuvauksia. Toivomme, että kirjamme tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan sekä kotimaassa että muualla. Kirjamme lähtee vuoden 2020 alussa HUPin (Helsinki University Press) kautta vertaisarviointiin ja tiedotamme sen vaiheista kevään kuluessa.Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)

AB - Museologia – siltana teorian ja käytännön välissäSuunnittelemme Helsingin yliopiston museologian oppiaineessa uutta museologian kirjaa. Kirja sisältää neljä päälukua ja kaksikymmentäkahdeksan artikkelia. Kirjoittajina on Suomen museokentällä toimivia museoammattilaisia ja museoalan tutkijoita. Kirjan pääluvut noudattavat museologian oppiaineen runkoa. Ensimmäisessä osassa käydään läpi museoprofessiota ja siihen vaikuttavia teoreettisia suuntauksia. Mukana on artikkeleita johtajuudesta, elinikäisestä oppimisesta sekä katsaukset suomalaisen ja skandinaavisen museologian vaiheisiin. Toisessa pääluvussa paneudumme kokoelman hallinnan ja kokoelmien kehittämisen haasteisiin, niihin keinoihin, joiden avulla museokokoelmat säilyvät merkityksellisinä myös tulevaisuudessa. Kolmas luku kertoo tapauskohtaisesti erilaisista yleisötyön mahdollisuuksista. Museot ovat viime vuosina kehittäneet uusia keinoja tavoittaa erilaisia yleisöjä ja luvussa esitellään tämän työn tuloksia. Neljännessä luvussa kirjoittajat nostavat esille museotyöhön olennaisesti kuuluvan eettisen keskustelun. Museoiden on nyt ja tulevaisuudessa osattava vastata kysymyksiin repatriaatioista, oikeudenmukaisista esittämisen tavoista tai kokoelmaesineiden alkuperästä. Kirjamme on ensimmäinen englanninkielinen kokonaisuus suomalaisesta museologiasta, näin se tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan ja esittelee Suomen museoissa vallitsevia käytäntöjä mahdollisimman monelle. Kirjan artikkelit ovat sekä vertaisarvioituja, akateemisia tekstejä että museoammattilaisten kokemuspohjaan perustuvia käytännön kuvauksia. Toivomme, että kirjamme tavoittaa mahdollisimman laajan lukijakunnan sekä kotimaassa että muualla. Kirjamme lähtee vuoden 2020 alussa HUPin (Helsinki University Press) kautta vertaisarviointiin ja tiedotamme sen vaiheista kevään kuluessa.Toimittajat: Nina Robbins, Suzie Thomas, Minna Tuominen, Anna Wessman.Kustantaja: Helsinki University Press (HUP)

M3 - Chapter

BT - Museology – A Bridge Between Theory and Practice

PB - Helsinki University Press

ER -

Robbins N, (ed.), Thomas S, (ed.), Wessman A, (ed.), Tuominen M, (ed.). Museum Studies – A Bridge Between Theory and Practice. I Museology – A Bridge Between Theory and Practice. Helsinki University Press. 2020