Oraalinen antikoagulaatiohoito sydänsairauksissa

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Sydänpotilailla antikoagulaatiolääkityksen tärkeimmät käyttöaiheet ovat eteisvärinä, mekaaninen tekoläppä ja vaikea hiippaläpän ahtauma. Muissa sydänsairauksissa antikoagulaatiohoitoa ei yleensä käytetä, ellei liitännäissairaus edellytä sitä. Vakaassa sepelvaltimotaudissa riittää yleensä suora antikoagulantti tai varfariini yksinään. Asetyylisalisyylihapon tai ADP-reseptorin salpaajan samanaikainen käyttö lisää vuotovaaraa. Tavanomaisissa sydäntoimenpiteissä hoitoa ei yleensä tauoteta.
Originalspråkfinska
TidskriftSuomen lääkärilehti
Volym74
Utgåva8
Sidor (från-till)443-448
Antal sidor6
ISSN0039-5560
StatusPublicerad - 2019
MoE-publikationstypA2 Granska artikel i en vetenskaplig tidskrift

Vetenskapsgrenar

  • 3121 Inre medicin

Citera det här

@article{6e0135b50c3a44ac9327e82c11ce5024,
title = "Oraalinen antikoagulaatiohoito syd{\"a}nsairauksissa",
abstract = "Syd{\"a}npotilailla antikoagulaatiol{\"a}{\"a}kityksen t{\"a}rkeimm{\"a}t k{\"a}ytt{\"o}aiheet ovat eteisv{\"a}rin{\"a}, mekaaninen tekol{\"a}pp{\"a} ja vaikea hiippal{\"a}p{\"a}n ahtauma. Muissa syd{\"a}nsairauksissa antikoagulaatiohoitoa ei yleens{\"a} k{\"a}ytet{\"a}, ellei liit{\"a}nn{\"a}issairaus edellyt{\"a} sit{\"a}. Vakaassa sepelvaltimotaudissa riitt{\"a}{\"a} yleens{\"a} suora antikoagulantti tai varfariini yksin{\"a}{\"a}n. Asetyylisalisyylihapon tai ADP-reseptorin salpaajan samanaikainen k{\"a}ytt{\"o} lis{\"a}{\"a} vuotovaaraa. Tavanomaisissa syd{\"a}ntoimenpiteiss{\"a} hoitoa ei yleens{\"a} tauoteta.",
keywords = "3121 Sis{\"a}taudit",
author = "Raatikainen, {M. J. Pekka}",
year = "2019",
language = "suomi",
volume = "74",
pages = "443--448",
journal = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}rilehti",
issn = "0039-5560",
publisher = "Suomen l{\"a}{\"a}k{\"a}riliitto",
number = "8",

}

Oraalinen antikoagulaatiohoito sydänsairauksissa. / Raatikainen, M. J. Pekka.

I: Suomen lääkärilehti, Vol. 74, Nr. 8, 2019, s. 443-448.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

TY - JOUR

T1 - Oraalinen antikoagulaatiohoito sydänsairauksissa

AU - Raatikainen, M. J. Pekka

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Sydänpotilailla antikoagulaatiolääkityksen tärkeimmät käyttöaiheet ovat eteisvärinä, mekaaninen tekoläppä ja vaikea hiippaläpän ahtauma. Muissa sydänsairauksissa antikoagulaatiohoitoa ei yleensä käytetä, ellei liitännäissairaus edellytä sitä. Vakaassa sepelvaltimotaudissa riittää yleensä suora antikoagulantti tai varfariini yksinään. Asetyylisalisyylihapon tai ADP-reseptorin salpaajan samanaikainen käyttö lisää vuotovaaraa. Tavanomaisissa sydäntoimenpiteissä hoitoa ei yleensä tauoteta.

AB - Sydänpotilailla antikoagulaatiolääkityksen tärkeimmät käyttöaiheet ovat eteisvärinä, mekaaninen tekoläppä ja vaikea hiippaläpän ahtauma. Muissa sydänsairauksissa antikoagulaatiohoitoa ei yleensä käytetä, ellei liitännäissairaus edellytä sitä. Vakaassa sepelvaltimotaudissa riittää yleensä suora antikoagulantti tai varfariini yksinään. Asetyylisalisyylihapon tai ADP-reseptorin salpaajan samanaikainen käyttö lisää vuotovaaraa. Tavanomaisissa sydäntoimenpiteissä hoitoa ei yleensä tauoteta.

KW - 3121 Sisätaudit

M3 - Katsausartikkeli

VL - 74

SP - 443

EP - 448

JO - Suomen lääkärilehti

JF - Suomen lääkärilehti

SN - 0039-5560

IS - 8

ER -