Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskaplig

• 513 Juridik

Citera det här

@article{35aed3c600e84aed9b2956009027afda,
title = "Orsakssambandsbed{\"o}mningens struktur i bolagsledningens och revisors skadest{\aa}ndsansvar",
abstract = "F{\"o}religgande artikel presenterar en skiss f{\"o}r en tudelad orsakssambandstruktur i bolagsledningens och revisors skadest{\aa}ndsansvar. I artikeln p{\aa}visas att medverkan genom en handling eller underl{\aa}tenhet m{\aa}ste anses tillr{\"a}cklig f{\"o}r att ett faktiskt kausalsamband ska anses f{\"o}religga. F{\"o}r en n{\"a}rmare analys av den faktiska kausalitetens juridiska relevans {\"a}r det emellertid v{\"a}sentligt att granska den {\"o}vertr{\"a}dda normens k{\"a}rn{\"a}ndam{\aa}l samt hur n{\"a}ra k{\"a}rn{\"a}ndam{\aa}let den uppkomna skadan ligger.",
keywords = "513 Juridik",
author = "Heli Korkka-Knuts",
year = "2018",
language = "svenska",
volume = "2018",
pages = "153--",
journal = "Svensk juristtidning",
issn = "0039-6591",
publisher = "Svensk juristtidning",
number = "2",

Orsakssambandsbedömningens struktur i bolagsledningens och revisors skadeståndsansvar. / Korkka-Knuts, Heli.

I: Svensk juristtidning, Vol. 2018, Nr. 2, 2018, s. 153-.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskaplig

TY - JOUR

T1 - Orsakssambandsbedömningens struktur i bolagsledningens och revisors skadeståndsansvar

AU - Korkka-Knuts, Heli

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Föreliggande artikel presenterar en skiss för en tudelad orsakssambandstruktur i bolagsledningens och revisors skadeståndsansvar. I artikeln påvisas att medverkan genom en handling eller underlåtenhet måste anses tillräcklig för att ett faktiskt kausalsamband ska anses föreligga. För en närmare analys av den faktiska kausalitetens juridiska relevans är det emellertid väsentligt att granska den överträdda normens kärnändamål samt hur nära kärnändamålet den uppkomna skadan ligger.

AB - Föreliggande artikel presenterar en skiss för en tudelad orsakssambandstruktur i bolagsledningens och revisors skadeståndsansvar. I artikeln påvisas att medverkan genom en handling eller underlåtenhet måste anses tillräcklig för att ett faktiskt kausalsamband ska anses föreligga. För en närmare analys av den faktiska kausalitetens juridiska relevans är det emellertid väsentligt att granska den överträdda normens kärnändamål samt hur nära kärnändamålet den uppkomna skadan ligger.

KW - 513 Juridik

M3 - Artikel