Osakkeen lunastaminen

Osakeyhtiö- ja sopimusoikeudellinen tutkimus

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Tutkimuksessa käsitellään kattavasti osakeyhtiön osakkeen lunastamiseen liittyviä oikeuskysymyksiä. Tarkastelun kohteena ovat osakeyhtiölain ja arvopaperimarkkinalain lunastussäännökset sekä sopimusperusteiset lunastusmekanismit. Lunastussääntelyn osalta huomiota kiinnitetään yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeisiin, lunastusehtoisiin osakkeisiin, omien osakkeiden lunastamiseen, sulautumiseen, jakautumiseen ja määräysvallan keskittymiseen liittyvään vähemmistöosakkeiden lunastamiseen sekä vaikutusvallan väärinkäyttöön perustuvaan lunastussanktioon. Lisäksi tutkimuksessa käsitellään osakkeen lunastusinstituution teoreettista viitekehystä ja lunastussääntelyn kehittämismahdollisuuksia.

Osakkeen lunastaminen ja varsinkin lunastushinnan määrittäminen ovat riitaherkkiä kysymyksiä. Kirjassa käydään perusteellisesti läpi näihin teemoihin liittyvää oikeus- ja välimieskäytäntöä. Myös ulkomainen lähdeaineisto ja EU-oikeudelliset ulottuvuudet ovat kattavasti esillä.
Originalspråkfinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagTalentum
Utgåva1
Antal sidor883
ISBN (tryckt)978-952-14-2323-9
ISBN (elektroniskt)978-952-14-2324-6, 978-952-14-2752-7
StatusPublicerad - 2015
MoE-publikationstypC1 Separata vetenskapliga böcker

Vetenskapsgrenar

  • 513 Juridik

Citera det här

@book{4e09dbe2eb7844939b415c1fe0eb539a,
title = "Osakkeen lunastaminen: Osakeyhti{\"o}- ja sopimusoikeudellinen tutkimus",
abstract = "Tutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n kattavasti osakeyhti{\"o}n osakkeen lunastamiseen liittyvi{\"a} oikeuskysymyksi{\"a}. Tarkastelun kohteena ovat osakeyhti{\"o}lain ja arvopaperimarkkinalain lunastuss{\"a}{\"a}nn{\"o}kset sek{\"a} sopimusperusteiset lunastusmekanismit. Lunastuss{\"a}{\"a}ntelyn osalta huomiota kiinnitet{\"a}{\"a}n yhti{\"o}j{\"a}rjestyksen lunastuslausekkeisiin, lunastusehtoisiin osakkeisiin, omien osakkeiden lunastamiseen, sulautumiseen, jakautumiseen ja m{\"a}{\"a}r{\"a}ysvallan keskittymiseen liittyv{\"a}{\"a}n v{\"a}hemmist{\"o}osakkeiden lunastamiseen sek{\"a} vaikutusvallan v{\"a}{\"a}rink{\"a}ytt{\"o}{\"o}n perustuvaan lunastussanktioon. Lis{\"a}ksi tutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n osakkeen lunastusinstituution teoreettista viitekehyst{\"a} ja lunastuss{\"a}{\"a}ntelyn kehitt{\"a}mismahdollisuuksia.Osakkeen lunastaminen ja varsinkin lunastushinnan m{\"a}{\"a}ritt{\"a}minen ovat riitaherkki{\"a} kysymyksi{\"a}. Kirjassa k{\"a}yd{\"a}{\"a}n perusteellisesti l{\"a}pi n{\"a}ihin teemoihin liittyv{\"a}{\"a} oikeus- ja v{\"a}limiesk{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"a}. My{\"o}s ulkomainen l{\"a}hdeaineisto ja EU-oikeudelliset ulottuvuudet ovat kattavasti esill{\"a}.",
keywords = "513 Oikeustiede",
author = "Ville P{\"o}nk{\"a}",
year = "2015",
language = "suomi",
isbn = "978-952-14-2323-9",
publisher = "Talentum",
address = "Suomi",
edition = "1",

}

Osakkeen lunastaminen : Osakeyhtiö- ja sopimusoikeudellinen tutkimus. / Pönkä, Ville.

1 red. Helsinki : Talentum, 2015. 883 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

TY - BOOK

T1 - Osakkeen lunastaminen

T2 - Osakeyhtiö- ja sopimusoikeudellinen tutkimus

AU - Pönkä, Ville

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Tutkimuksessa käsitellään kattavasti osakeyhtiön osakkeen lunastamiseen liittyviä oikeuskysymyksiä. Tarkastelun kohteena ovat osakeyhtiölain ja arvopaperimarkkinalain lunastussäännökset sekä sopimusperusteiset lunastusmekanismit. Lunastussääntelyn osalta huomiota kiinnitetään yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeisiin, lunastusehtoisiin osakkeisiin, omien osakkeiden lunastamiseen, sulautumiseen, jakautumiseen ja määräysvallan keskittymiseen liittyvään vähemmistöosakkeiden lunastamiseen sekä vaikutusvallan väärinkäyttöön perustuvaan lunastussanktioon. Lisäksi tutkimuksessa käsitellään osakkeen lunastusinstituution teoreettista viitekehystä ja lunastussääntelyn kehittämismahdollisuuksia.Osakkeen lunastaminen ja varsinkin lunastushinnan määrittäminen ovat riitaherkkiä kysymyksiä. Kirjassa käydään perusteellisesti läpi näihin teemoihin liittyvää oikeus- ja välimieskäytäntöä. Myös ulkomainen lähdeaineisto ja EU-oikeudelliset ulottuvuudet ovat kattavasti esillä.

AB - Tutkimuksessa käsitellään kattavasti osakeyhtiön osakkeen lunastamiseen liittyviä oikeuskysymyksiä. Tarkastelun kohteena ovat osakeyhtiölain ja arvopaperimarkkinalain lunastussäännökset sekä sopimusperusteiset lunastusmekanismit. Lunastussääntelyn osalta huomiota kiinnitetään yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeisiin, lunastusehtoisiin osakkeisiin, omien osakkeiden lunastamiseen, sulautumiseen, jakautumiseen ja määräysvallan keskittymiseen liittyvään vähemmistöosakkeiden lunastamiseen sekä vaikutusvallan väärinkäyttöön perustuvaan lunastussanktioon. Lisäksi tutkimuksessa käsitellään osakkeen lunastusinstituution teoreettista viitekehystä ja lunastussääntelyn kehittämismahdollisuuksia.Osakkeen lunastaminen ja varsinkin lunastushinnan määrittäminen ovat riitaherkkiä kysymyksiä. Kirjassa käydään perusteellisesti läpi näihin teemoihin liittyvää oikeus- ja välimieskäytäntöä. Myös ulkomainen lähdeaineisto ja EU-oikeudelliset ulottuvuudet ovat kattavasti esillä.

KW - 513 Oikeustiede

M3 - Kirja

SN - 978-952-14-2323-9

BT - Osakkeen lunastaminen

PB - Talentum

CY - Helsinki

ER -