Resurssien käytön renessanssi – kohti 1.5-asteista elämäntyyliä

• 516 Pedagogik

Citera det här

@article{35589161819c42b0a48713c0346c3c13,
title = "Resurssien k{\"a}yt{\"o}n renessanssi – kohti 1.5-asteista el{\"a}m{\"a}ntyyli{\"a}",
abstract = "Kotitaloustieteess{\"a} tarkastellaan hyv{\"a}n el{\"a}m{\"a}n ja kotien hyvinvoinnin edellytyksi{\"a}. Tutkimuksessa ja opetuksessa kysyt{\"a}{\"a}n, miten meid{\"a}n tulisi asua, sy{\"o}d{\"a} ja kuluttaa. Ilmastonmuutos on asettanut globaalin yhteis{\"o}n t{\"a}ht{\"a}imen 1,5-asteiseen el{\"a}m{\"a}ntyyliin, mik{\"a} haastaa my{\"o}s kotitaloustieteilij{\"a}t kehitt{\"a}m{\"a}{\"a}n kest{\"a}vyys-, kuluttaja- ja ruokakasvatusta.",
keywords = "516 Kasvatustieteet, kotitalous, Kulutus, kotitalousopettajan koulutus, Kasvatus, lukutaito, ekologisuus",
author = "Minna Autio",
year = "2019",
language = "suomi",
volume = "37",
pages = "46--49",
journal = "Tieteess{\"a} tapahtuu",
issn = "0781-7916",
publisher = "Tieteellisten seurain valtuuskunta",
number = "2",

Resurssien käytön renessanssi – kohti 1.5-asteista elämäntyyliä. / Autio, Minna.

I: Tieteessä tapahtuu, Vol. 37, Nr. 2, 2019, s. 46-49.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelAllmänheten

TY - JOUR

T1 - Resurssien käytön renessanssi – kohti 1.5-asteista elämäntyyliä

AU - Autio, Minna

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Kotitaloustieteessä tarkastellaan hyvän elämän ja kotien hyvinvoinnin edellytyksiä. Tutkimuksessa ja opetuksessa kysytään, miten meidän tulisi asua, syödä ja kuluttaa. Ilmastonmuutos on asettanut globaalin yhteisön tähtäimen 1,5-asteiseen elämäntyyliin, mikä haastaa myös kotitaloustieteilijät kehittämään kestävyys-, kuluttaja- ja ruokakasvatusta.

AB - Kotitaloustieteessä tarkastellaan hyvän elämän ja kotien hyvinvoinnin edellytyksiä. Tutkimuksessa ja opetuksessa kysytään, miten meidän tulisi asua, syödä ja kuluttaa. Ilmastonmuutos on asettanut globaalin yhteisön tähtäimen 1,5-asteiseen elämäntyyliin, mikä haastaa myös kotitaloustieteilijät kehittämään kestävyys-, kuluttaja- ja ruokakasvatusta.

KW - 516 Kasvatustieteet

KW - kotitalous