Ruoanjätteitä, kariesta ja kemiaa : mitä arkeologiset ja luonnontieteelliset menetelmät kertovat ruokapöydän antimista 1400-1700-luvulla?

Maria Lahtinen, Anna-Kaisa Salmi, Vilkama Rosa

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Arjen materiaalista kulttuuria tutkimalla arkeologia kartuttaa tietojamme menneisyydestä.Myös ruokavalio voi olla arkeologisen tutkimuksen kohteena, ja luonnontieteellisten menetelmien hyödyntäminen ruokavalion tutkimuksessa selventää kuvaa menneisyyden elämästä. Kirjoittajat keskittyvät 1400–1700-luvun
Pohjois-Suomen ruokakulttuurin erityispiirteisiin eläinosteologian, paleopatologian ja
isotooppigeokemian menetelmin. Artikkeli valottaa etenkin liha- ja kalaruokien sekä hiilihydraattien roolia ruokavaliossa.
Originalspråkfinska
TidskriftHistoriallinen Aikakauskirja
Volym2013
Nummer111
Sidor (från-till)409-421
ISSN0018-2362
StatusPublicerad - 2013
MoE-publikationstypA1 Tidskriftsartikel-refererad

Citera det här