Sammanfattning
Arjen materiaalista kulttuuria tutkimalla arkeologia kartuttaa tietojamme menneisyydestä.Myös ruokavalio voi olla arkeologisen tutkimuksen kohteena, ja luonnontieteellisten menetelmien hyödyntäminen ruokavalion tutkimuksessa selventää kuvaa menneisyyden elämästä. Kirjoittajat keskittyvät 1400–1700-luvun
Pohjois-Suomen ruokakulttuurin erityispiirteisiin eläinosteologian, paleopatologian ja
isotooppigeokemian menetelmin. Artikkeli valottaa etenkin liha- ja kalaruokien sekä hiilihydraattien roolia ruokavaliossa.
Pohjois-Suomen ruokakulttuurin erityispiirteisiin eläinosteologian, paleopatologian ja
isotooppigeokemian menetelmin. Artikkeli valottaa etenkin liha- ja kalaruokien sekä hiilihydraattien roolia ruokavaliossa.
Originalspråk | finska |
---|---|
Tidskrift | Historiallinen Aikakauskirja |
Volym | 2013 |
Nummer | 111 |
Sidor (från-till) | 409-421 |
ISSN | 0018-2362 |
Status | Publicerad - 2013 |
MoE-publikationstyp | A1 Tidskriftsartikel-refererad |