Suomesta toimiva kiertotalousmaa

Millaista murrosprosessia pidetään tavoiteltavana?

Markku Tapio Anttonen, Minna Maaria Lammi, Ian Bamford, Antikainen Maria, Mika Naumanen

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Kiertotalous on noussut niin poliittisissa kuin asiantuntijakeskusteluissa tärkeäksi keinoksi tavoitella talouden ja tuotannon ohjaamista ekologisesti kestävämpään suuntaan. Tämän toteutuminen edellyttää talouden laaja-alaista muutosta niin tuotesuunnittelun ja tuotannon, kulutuskäyttäytymisen kuin yritysten arvonluonnin osalta. Vaikka kiertotalouden luonne systeemisenä muutoksena, murroksena on ilmeinen niin sitä on toistaiseksi tutkittu tästä näkökulmasta suhteellisen vähän.
Tässä artikkelissa tarkastelemme kahdeksaa kannanottoa, jotka kohdentuvat siihen millainen kiertotalouden murrosprosessia pidetään tavoiteltavana Suomessa. Kannanotot ovat lyhyitä kuvauksia mahdollisuuksista joita kiertotalouden toteutuminen avaisi, mutta myös toiminnasta jota sen saavuttaminen edellyttäisi. Ne on tuotettu työpajatyöskentelyssä, johon osallistui ministeriöiden ja eri asiantuntijaorganisaatioden edustajia. Tulokset osoittavat tarkoituksellisen murroksen suuntaan, jossa toiminta on koordinoitua, resurssit jaettuja ja tarvittavaa tietoa tuotetaan yhdessä.
Originalspråkfinska
TidskriftFutura
ISSN0785-5494
Status!!Accepted/In press - 2019
MoE-publikationstypA1 Tidskriftsartikel-refererad

Citera det här

@article{ae93489eddd046389e69aeddb1344a45,
title = "Suomesta toimiva kiertotalousmaa: Millaista murrosprosessia pidet{\"a}{\"a}n tavoiteltavana?",
abstract = "Kiertotalous on noussut niin poliittisissa kuin asiantuntijakeskusteluissa t{\"a}rke{\"a}ksi keinoksi tavoitella talouden ja tuotannon ohjaamista ekologisesti kest{\"a}v{\"a}mp{\"a}{\"a}n suuntaan. T{\"a}m{\"a}n toteutuminen edellytt{\"a}{\"a} talouden laaja-alaista muutosta niin tuotesuunnittelun ja tuotannon, kulutusk{\"a}ytt{\"a}ytymisen kuin yritysten arvonluonnin osalta. Vaikka kiertotalouden luonne systeemisen{\"a} muutoksena, murroksena on ilmeinen niin sit{\"a} on toistaiseksi tutkittu t{\"a}st{\"a} n{\"a}k{\"o}kulmasta suhteellisen v{\"a}h{\"a}n.T{\"a}ss{\"a} artikkelissa tarkastelemme kahdeksaa kannanottoa, jotka kohdentuvat siihen millainen kiertotalouden murrosprosessia pidet{\"a}{\"a}n tavoiteltavana Suomessa. Kannanotot ovat lyhyit{\"a} kuvauksia mahdollisuuksista joita kiertotalouden toteutuminen avaisi, mutta my{\"o}s toiminnasta jota sen saavuttaminen edellytt{\"a}isi. Ne on tuotettu ty{\"o}pajaty{\"o}skentelyss{\"a}, johon osallistui ministeri{\"o}iden ja eri asiantuntijaorganisaatioden edustajia. Tulokset osoittavat tarkoituksellisen murroksen suuntaan, jossa toiminta on koordinoitua, resurssit jaettuja ja tarvittavaa tietoa tuotetaan yhdess{\"a}.",
author = "Anttonen, {Markku Tapio} and Lammi, {Minna Maaria} and Ian Bamford and Antikainen Maria and Mika Naumanen",
year = "2019",
language = "suomi",
journal = "Futura",
issn = "0785-5494",
publisher = "Tulevaisuuden tutkimuksen seura",

}

Suomesta toimiva kiertotalousmaa : Millaista murrosprosessia pidetään tavoiteltavana? / Anttonen, Markku Tapio; Lammi, Minna Maaria; Bamford, Ian; Maria, Antikainen; Naumanen, Mika.

I: Futura, 2019.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

TY - JOUR

T1 - Suomesta toimiva kiertotalousmaa

T2 - Millaista murrosprosessia pidetään tavoiteltavana?

AU - Anttonen, Markku Tapio

AU - Lammi, Minna Maaria

AU - Bamford, Ian

AU - Maria, Antikainen

AU - Naumanen, Mika

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Kiertotalous on noussut niin poliittisissa kuin asiantuntijakeskusteluissa tärkeäksi keinoksi tavoitella talouden ja tuotannon ohjaamista ekologisesti kestävämpään suuntaan. Tämän toteutuminen edellyttää talouden laaja-alaista muutosta niin tuotesuunnittelun ja tuotannon, kulutuskäyttäytymisen kuin yritysten arvonluonnin osalta. Vaikka kiertotalouden luonne systeemisenä muutoksena, murroksena on ilmeinen niin sitä on toistaiseksi tutkittu tästä näkökulmasta suhteellisen vähän.Tässä artikkelissa tarkastelemme kahdeksaa kannanottoa, jotka kohdentuvat siihen millainen kiertotalouden murrosprosessia pidetään tavoiteltavana Suomessa. Kannanotot ovat lyhyitä kuvauksia mahdollisuuksista joita kiertotalouden toteutuminen avaisi, mutta myös toiminnasta jota sen saavuttaminen edellyttäisi. Ne on tuotettu työpajatyöskentelyssä, johon osallistui ministeriöiden ja eri asiantuntijaorganisaatioden edustajia. Tulokset osoittavat tarkoituksellisen murroksen suuntaan, jossa toiminta on koordinoitua, resurssit jaettuja ja tarvittavaa tietoa tuotetaan yhdessä.

AB - Kiertotalous on noussut niin poliittisissa kuin asiantuntijakeskusteluissa tärkeäksi keinoksi tavoitella talouden ja tuotannon ohjaamista ekologisesti kestävämpään suuntaan. Tämän toteutuminen edellyttää talouden laaja-alaista muutosta niin tuotesuunnittelun ja tuotannon, kulutuskäyttäytymisen kuin yritysten arvonluonnin osalta. Vaikka kiertotalouden luonne systeemisenä muutoksena, murroksena on ilmeinen niin sitä on toistaiseksi tutkittu tästä näkökulmasta suhteellisen vähän.Tässä artikkelissa tarkastelemme kahdeksaa kannanottoa, jotka kohdentuvat siihen millainen kiertotalouden murrosprosessia pidetään tavoiteltavana Suomessa. Kannanotot ovat lyhyitä kuvauksia mahdollisuuksista joita kiertotalouden toteutuminen avaisi, mutta myös toiminnasta jota sen saavuttaminen edellyttäisi. Ne on tuotettu työpajatyöskentelyssä, johon osallistui ministeriöiden ja eri asiantuntijaorganisaatioden edustajia. Tulokset osoittavat tarkoituksellisen murroksen suuntaan, jossa toiminta on koordinoitua, resurssit jaettuja ja tarvittavaa tietoa tuotetaan yhdessä.

M3 - Artikkeli

JO - Futura

JF - Futura

SN - 0785-5494

ER -