Taitavasti eettistä verkkotutkimusta

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelAllmänheten

Sammanfattning

Sosiaalinen media valtavine viestimäärineen näyttäytyy monelle tutkijalle houkuttelevana aineistopankkina, halusipa sitten tutkia ihmisten asenteita ja käyttäytymistä tai yhteiskunnallisia muutoksia. Aineistojen vapaa saatavuus ei kuitenkaan poista eettisen pohdinnan tärkeyttä. Vaatii taitoa ja rohkeutta rakentaa sosiaalista mediaa hyödyntävät tutkimusasetelmat niin, että eettisen tutkimuksen ehdot täyttyvät.
Originalspråkfinska
TidskriftVastuullinen tiede : tutkimusetiikka ja tiedeviestintä Suomessa -sivusto
StatusPublicerad - 15 mar 2018
MoE-publikationstypE1 Populärvetenskaplig artikel, dagstidnings-/nyhetsartikel

Vetenskapsgrenar

  • 518 Medie- och kommunikationsvetenskap

Citera det här

@article{d122ac73c2a54f9b8508b105a3cf75a0,
title = "Taitavasti eettist{\"a} verkkotutkimusta",
abstract = "Sosiaalinen media valtavine viestim{\"a}{\"a}rineen n{\"a}ytt{\"a}ytyy monelle tutkijalle houkuttelevana aineistopankkina, halusipa sitten tutkia ihmisten asenteita ja k{\"a}ytt{\"a}ytymist{\"a} tai yhteiskunnallisia muutoksia. Aineistojen vapaa saatavuus ei kuitenkaan poista eettisen pohdinnan t{\"a}rkeytt{\"a}. Vaatii taitoa ja rohkeutta rakentaa sosiaalista mediaa hy{\"o}dynt{\"a}v{\"a}t tutkimusasetelmat niin, ett{\"a} eettisen tutkimuksen ehdot t{\"a}yttyv{\"a}t.",
keywords = "518 Media- ja viestint{\"a}tieteet",
author = "Salla-Maaria Laaksonen",
year = "2018",
month = "3",
day = "15",
language = "suomi",
journal = "Vastuullinen tiede : tutkimusetiikka ja tiedeviestint{\"a} Suomessa -sivusto",
publisher = "Opetus- ja kulttuuriministeri{\"o}",

}

TY - JOUR

T1 - Taitavasti eettistä verkkotutkimusta

AU - Laaksonen, Salla-Maaria

PY - 2018/3/15

Y1 - 2018/3/15

N2 - Sosiaalinen media valtavine viestimäärineen näyttäytyy monelle tutkijalle houkuttelevana aineistopankkina, halusipa sitten tutkia ihmisten asenteita ja käyttäytymistä tai yhteiskunnallisia muutoksia. Aineistojen vapaa saatavuus ei kuitenkaan poista eettisen pohdinnan tärkeyttä. Vaatii taitoa ja rohkeutta rakentaa sosiaalista mediaa hyödyntävät tutkimusasetelmat niin, että eettisen tutkimuksen ehdot täyttyvät.

AB - Sosiaalinen media valtavine viestimäärineen näyttäytyy monelle tutkijalle houkuttelevana aineistopankkina, halusipa sitten tutkia ihmisten asenteita ja käyttäytymistä tai yhteiskunnallisia muutoksia. Aineistojen vapaa saatavuus ei kuitenkaan poista eettisen pohdinnan tärkeyttä. Vaatii taitoa ja rohkeutta rakentaa sosiaalista mediaa hyödyntävät tutkimusasetelmat niin, että eettisen tutkimuksen ehdot täyttyvät.

KW - 518 Media- ja viestintätieteet

M3 - Artikkeli

JO - Vastuullinen tiede : tutkimusetiikka ja tiedeviestintä Suomessa -sivusto

JF - Vastuullinen tiede : tutkimusetiikka ja tiedeviestintä Suomessa -sivusto

ER -