Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala: Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut.Show

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskaplig

Sammanfattning

Tapani Harviaisen ja Aarre Huhtalan suomentama ja toimittama Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut on kauan odotettu ja tervetullut lisä paitsi Lähi-idän muinaishistorian ja Vanhan testamentin tutkimukselle, myös suomenkieliselle kulttuurimaailmalle yleisesti. Kirja sisältää ensimmäistä kertaa julkaistavat suomennokset tärkeimmistä ugaritinkielisistä runomuotoisista myyteistä ja eepoksista, eikä näitä jumalten ja jumalallisten sankareiden seikkailuita turhaan kirjassa tämän tästä verrata kreikkalaisiin jumaltaruihin.
Originalspråkfinska
TidskriftTeologinen Aikakauskirja
Utgåva5-6
Antal sidor2
ISSN0040-3555
StatusPublicerad - 2017
MoE-publikationstypB1 Artikel i en vetenskaplig tidskrift

Vetenskapsgrenar

  • 614 Teologi

Citera det här

@article{634b50663bad47419739358d40af37c0,
title = "Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala: Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut.Show",
abstract = "Tapani Harviaisen ja Aarre Huhtalan suomentama ja toimittama Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut on kauan odotettu ja tervetullut lis{\"a} paitsi L{\"a}hi-id{\"a}n muinaishistorian ja Vanhan testamentin tutkimukselle, my{\"o}s suomenkieliselle kulttuurimaailmalle yleisesti. Kirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ensimm{\"a}ist{\"a} kertaa julkaistavat suomennokset t{\"a}rkeimmist{\"a} ugaritinkielisist{\"a} runomuotoisista myyteist{\"a} ja eepoksista, eik{\"a} n{\"a}it{\"a} jumalten ja jumalallisten sankareiden seikkailuita turhaan kirjassa t{\"a}m{\"a}n t{\"a}st{\"a} verrata kreikkalaisiin jumaltaruihin.",
keywords = "614 Teologia, Ugarit, Vanha testamentti, Syyria, Pronssikausi",
author = "Joanna T{\"o}yr{\"a}{\"a}nvuori",
note = "Kirja-arvio. Arvioitu teos: Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala (suom. & toim.): Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut. Helsinki : Gaudeamus, 2017. ISBN 9789524954136.",
year = "2017",
language = "suomi",
journal = "Teologinen Aikakauskirja",
issn = "0040-3555",
publisher = "Teologinen julkaisuseura",
number = "5-6",

}

Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala: Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut.Show. / Töyräänvuori, Joanna.

I: Teologinen Aikakauskirja, Nr. 5-6, 2017.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskaplig

TY - JOUR

T1 - Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala: Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut.Show

AU - Töyräänvuori, Joanna

N1 - Kirja-arvio. Arvioitu teos: Tapani Harvinainen & Aarre Huhtala (suom. & toim.): Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut. Helsinki : Gaudeamus, 2017. ISBN 9789524954136.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Tapani Harviaisen ja Aarre Huhtalan suomentama ja toimittama Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut on kauan odotettu ja tervetullut lisä paitsi Lähi-idän muinaishistorian ja Vanhan testamentin tutkimukselle, myös suomenkieliselle kulttuurimaailmalle yleisesti. Kirja sisältää ensimmäistä kertaa julkaistavat suomennokset tärkeimmistä ugaritinkielisistä runomuotoisista myyteistä ja eepoksista, eikä näitä jumalten ja jumalallisten sankareiden seikkailuita turhaan kirjassa tämän tästä verrata kreikkalaisiin jumaltaruihin.

AB - Tapani Harviaisen ja Aarre Huhtalan suomentama ja toimittama Baalin palatsi ja kuninkaiden suku. Ugaritin jumaltarut on kauan odotettu ja tervetullut lisä paitsi Lähi-idän muinaishistorian ja Vanhan testamentin tutkimukselle, myös suomenkieliselle kulttuurimaailmalle yleisesti. Kirja sisältää ensimmäistä kertaa julkaistavat suomennokset tärkeimmistä ugaritinkielisistä runomuotoisista myyteistä ja eepoksista, eikä näitä jumalten ja jumalallisten sankareiden seikkailuita turhaan kirjassa tämän tästä verrata kreikkalaisiin jumaltaruihin.

KW - 614 Teologia

KW - Ugarit

KW - Vanha testamentti

KW - Syyria

KW - Pronssikausi

UR - http://tatt.protsv.fi/sv/teologinen-aikakauskirja-5-6-2017

M3 - Katsausartikkeli

JO - Teologinen Aikakauskirja

JF - Teologinen Aikakauskirja

SN - 0040-3555

IS - 5-6

ER -