Vem får ärva katten?, Intervjuwith Sorainen Antu (Maja-Stina Andersson), 3 March 2016, Huvudstabdsbladet - HBL, 2p: Skriv ett testamente – arvslagstiftningen motsvarar inte längre våra verkliga liv och relationer, uppmanar forskaren Antu Sorainen.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelAllmänheten

Sammanfattning

Originalspråksvenska
TidskriftHufvudstadsbladet
Antal sidor2
ISSN0356-0724
StatusPublicerad - 3 mar 2016
MoE-publikationstypE1 Populärvetenskaplig artikel, dagstidnings-/nyhetsartikel

Vetenskapsgrenar

• 513 Juridik

Citera det här

@article{f0cbbe582b294b09ba24e80a18412ddc,
title = "Vem f{\aa}r {\"a}rva katten?, Intervjuwith Sorainen Antu (Maja-Stina Andersson), 3 March 2016, Huvudstabdsbladet - HBL, 2p: Skriv ett testamente – arvslagstiftningen motsvarar inte l{\"a}ngre v{\aa}ra verkliga liv och relationer, uppmanar forskaren Antu Sorainen.",
abstract = "Who inherits whom? MOst people do not get familiar with the inheritance legislation before its too late, says Antu Sorainen, and asks everyone to werite a will, in particular those who cohabit (VEM {\"A}RVER VEM? De flesta bekantar sig inte med lagstiftningen f{\"o}rr{\"a}n det {\"a}r f{\"o}r sent, s{\"a}ger Antu Sorainen och uppmanar alla – speciellt sambor – att skriva testamente).",
keywords = "513 Juridik, INHERITANCE, Wills and Inheritance",
author = "Sorainen, {Anna Maria}",
note = "Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:",
year = "2016",
month = "3",
day = "3",
language = "svenska",
journal = "Hufvudstadsbladet",
issn = "0356-0724",
publisher = "HUFVUDSTADSBLADET",

TY - JOUR

T1 - Vem får ärva katten?, Intervjuwith Sorainen Antu (Maja-Stina Andersson), 3 March 2016, Huvudstabdsbladet - HBL, 2p

T2 - Skriv ett testamente – arvslagstiftningen motsvarar inte längre våra verkliga liv och relationer, uppmanar forskaren Antu Sorainen.

AU - Sorainen, Anna Maria

N1 - Dr. Antu Sorainen, PhD, is an Academy Fellow and Docent in Gender Studies at the University of Helsinki. She has MA in Cultural Anthropology and Law. She studied queer legal history and co-authored a book on conceptual history of Sittlichkeit in Finland. She holds a Academy Fellowship for “Wills and Inheritance Practices in Sexually Marginalised Groups” (2014-2019) and won a major Academy grant to direct a research team “CoreKin – Contrasting and Re-Imagining Margins of Kinship” (2016-2020). Email: antu.sorainen@helsinki.fi Website: antusorainen.com Project Website: CoreKin.fi orcid.org/0000-0002-3956-8352 Volume: Proceeding volume:

PY - 2016/3/3

Y1 - 2016/3/3

N2 - Who inherits whom? MOst people do not get familiar with the inheritance legislation before its too late, says Antu Sorainen, and asks everyone to werite a will, in particular those who cohabit (VEM ÄRVER VEM? De flesta bekantar sig inte med lagstiftningen förrän det är för sent, säger Antu Sorainen och uppmanar alla – speciellt sambor – att skriva testamente).

AB - Who inherits whom? MOst people do not get familiar with the inheritance legislation before its too late, says Antu Sorainen, and asks everyone to werite a will, in particular those who cohabit (VEM ÄRVER VEM? De flesta bekantar sig inte med lagstiftningen förrän det är för sent, säger Antu Sorainen och uppmanar alla – speciellt sambor – att skriva testamente).

KW - 513 Juridik

KW - INHERITANCE