Yliopistollisten virkanimikkeiden värikäs eurooppalainen kirjo

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Artikkeli on kuvaileva ja vertaileva yleiskatsaus yliopistollisten virkanimikkeiden – niin johto-, hallinto- kuin opetushenkilökunnan – laajaan kirjoon ja vaihteluun maantieteellisen Euroopan yliopistoissa. Yliopistojen kehityksessä keskiaika ja varhaismoderni olivat vielä yhtenäisten yliopistomallien aikaa, mutta modernilla ajalla 1800-luvulta alkaen yliopistomallit alkoivat eriytyä. Tätä kehitystä peilaten artikkelissa käydään läpi keskeisten virkanimikkeiden taustaa ja yleiseurooppalaisia valtavirtoja, mutta myös merkitysvariaatioita ja kansallisia erityispiirteitä. Tarkastelussa rajoitutaan ”yliopistollisiin” nimikkeisiin, joita pääsääntöisesti ei esiinny ainakaan samamerkityksisinä yliopistojen ulkopuolella.
Originalspråkfinska
Titel på gästpublikationLeivoksia, kaupunkilaisia ja sivistysaatteita : kävelyretkiä Euroopan historiaan
RedaktörerSari Aalto, Samu Nyström, Rose-Marie Peake
Antal sidor21
UtgivningsortHelsinki
FörlagKirjapaja
Utgivningsdatum9 sep 2017
Utgåva1.
Sidor87-107
ISBN (tryckt)978-952-288-806-8
StatusPublicerad - 9 sep 2017
MoE-publikationstypA3 Del av bok eller annan forskningsbok

Vetenskapsgrenar

• 517 Statsvetenskap

Citera det här

Aniluoto, A. J. (2017). Yliopistollisten virkanimikkeiden värikäs eurooppalainen kirjo. I S. Aalto, S. Nyström, & R-M. Peake (Red.), Leivoksia, kaupunkilaisia ja sivistysaatteita : kävelyretkiä Euroopan historiaan (1. red., s. 87-107). Helsinki: Kirjapaja.