Juri Ljubimovin ohjaustyöstä Moskovan Taganka-teatterissa

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelProfessionell

Sammanfattning

The famous Russian director and producer Yuri Lyubimov, at the Taganka theatre in Moscow (est. 1964) created a unique visual language together with his scenograph artist David Borovsky. They produced Russian and Western drama, Dostoyevsky and Brecht, dramatizations of prose and poetry, dealt with Russian history and present day events (prose by Abramov, Trifonov). The talented actors' collective were able to perform both tragedy, comedy and lyric drama.
Originalspråkfinska
Titel på gästpublikationMoskovan Taganka-teatteri
RedaktörerLiisa Byckling, Marja Jänis
Antal sidor25
VolymSlaavilaisten kielten raportteja 3
UtgivningsortHelsinki
FörlagHelsingin yliopisto
Utgivningsdatum10 sep 1985
Utgåva1
Sidor19 - 44
Artikelnummer2
ISBN (tryckt)951 45 3624-X
StatusPublicerad - 10 sep 1985
MoE-publikationstypD2 Artikel i professionella manualer eller guider eller professionella informationssystem eller textboksmaterial

Publikationsserier

NamnSlaavilaisten kielten laitoksen raportteja

Vetenskapsgrenar

• 6131 Teater, dans, musik, övrig scenkonst

Citera det här

Byckling, L. I. (1985). Juri Ljubimovin ohjaustyöstä Moskovan Taganka-teatterissa. I L. Byckling, & M. Jänis (Red.), Moskovan Taganka-teatteri (1 red., Vol. Slaavilaisten kielten raportteja 3, s. 19 - 44 ). [2] (Slaavilaisten kielten laitoksen raportteja). Helsinki: Helsingin yliopisto.